Takker for seg etter 33 år

I 33 år har Reidun Kristoffersen vært eier av den kristelige bokhandelen Bok og Media i Langgata i Sandnes. I går takket hun for seg.

Siste dag for Reidun Kristoffersen (midten) og første dag for ekteparet Helge Brunstad og Jorund Eiane Brunstad. En dag fyllt med spenning.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

De nye eierne av bokhandelen blir ekteparet Jorun Eiane Brunstad og Helge Brunstad. Ekteparet har sørget for å få en gradvis overgang som eiere, og har puslet rundt i butikken siden begynnelsen av mars. I dag, lørdag 1. april, tar de over som eiere og da vil butikken etter hvert både få nytt navn og en ansiktsløftning.

– Det forblir en kristen bokhandel, akkurat som det har vært. Vi har endt på navnet «Bibelbutikken», selv om vi selger mye mer enn bibler. Oppussingen håper vi på å begynne med rett etter påske. Målet er at butikken skal stå ferdig til Sandnes Ugå 7. juni, forteller Helge.

For Reidun var det greit å slutte mens leken var god og butikken på topp. Sammen med ektemannen Arnold Kristoffersen, som har styrt bestillinger og økonomien, gleder hun seg til litt mer fri.

– «Stans i tide» sier de i speideren, forteller Reidun smilende, og gir inntrykk for at dette bare er en god dag.

– Dette føles akkurat som å selge et hus. Du leverer nøkkelen og heier på de som overtar. Det føles bra, og jeg kommer til å være i nærheten og heie på Helge og Jorun videre. Nå gleder jeg meg til å bli kunde, og legge igjen penger for gaver som betyr noe til barn og barnebarn, sier hun.

En håndplukket opplevelse

Ekteparet ble håndplukket av Reidun. Hun satt pris på verdiene deres og så hvor mye de kunne. Nå kribler det i fingrene til Jorun og Helge for å komme i gang. Innholdet i butikken vil stort sett være det samme, men de vil også fokusere på gaver med et budskap og kunst fra lokale hobbykunstnere.

– Det er godt for oss å selge ting som er håndplukket, forteller Jorun.

– Vi er en nisjebutikk, så vi må finne ting vi er alene om, legger Helge til, før han fortsetter: - Vi vil få folk inn i butikken og gi de en opplevelse. Dette skal ikke kun være et sted folk kommer for å kjøpe en bok, det finnes over alt.

Tid for mening

Forventningene til ekteparet er nå å kjenne en glede av å formidle hva den kristne tro betyr for dem. Reidun holder seg enig med ekteparet, og mener salget vil øke i nisjebutikken, som nå er den eneste på Nord-Jæren.

– Jeg tror det er en tid for handel med mening og gode bøker man kan lære av, avslutter Reidun.

Publisert: