Turistforeningen satser i Sandnes

Stavanger Turistforening håper på flere medlemmer fra Sandnes Gjesdal og Klepp. Da må selvfølgelig det nye informasjonskontoret i Sandnes males lysegrønt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

SANDNES: I gårdsrommet bak Hetland Sport er både vegger og golv i den gamle murbygningen i ferd med å bli fargelagt.

Pensjonistene Alf Svela, Sigurd Sirevåg og Rolf Frøyland har tatt den lysegrønne dugnadskosten i egne hender for å sørge for at alt blir klart til torsdag 26. februar. For da skal Stavanger Turistforenings nye informasjonskontor i Sandnes offisielt åpnes.

Det er ikke den første gangen de tre gjør en frivillig innsats for foreningen. I løpet av mange års medlemskap har de gjort forefallende dugnadsarbeid på en rekke av Turistforeningens hytter i fjellet.

— Jeg har faktisk vært medlem helt siden 1946, skryter Sirevåg. - Han er snart utgått på dato, humrer Frøyland.

— Det nye kontoret skal spre det glade budskap om opplevelser i fjellet generelt og om turistforeningens virksomhet spesielt, sier Sandnes-mannen Leif Berge, som selv tok initiativ til å etablere det nye kontoret.

For det trengs, mener han. - Bare fire prosent av innbyggerne i Sandnes, Gjesdal og Klepp er medlem i vår forening. Til sammenligning har seks prosent av Stavangers befolkning løst medlemskort, sier Berge som også er leder av foreningens fjellturkomité.

Målet med kontoret er derfor å skape større aktivitet blant folk i de tre kommunene. Her skal de kunne melde seg på våre fellesturer, få råd og vink om utstyr og helgeturer og praktiske opplysninger om bruken av de mange hyttene som tilhører turistforeningen. Når det gjelder utstyrsbiten, vil vi også spille på lag med Hetland Sport, som har stilt kontorlokalene til disposisjon, opplyser Berge.

Han avviser likevel at innbyggerne i Sandnes, Gjesdal og Klepp er dårlige fjellfolk.

— Nei, langt ifra. Men alle de tre kommunene har så gode turmuligheter i fjellet at det bør borge for større engasjement rundt turistforeningen. Vi ønsker rett og slett flere aktive medlemmer fra de tre kommunene, forklarer han.

— Vi trenger også frivillige til å bemanne kontoret i Sandnes. Hittil har vi 20 personer som vil ta jobben på dugnad, men vi har plass til flere, oppfordrer han.

Berge legger til at kontoret skal ha åpent hver torsdag og fredag på ettermiddagstid, samt lørdager.

geir.hagen@aftenbladet.no

Publisert: