Svært glatte veier søndag morgen

Politiet ba bilistene kjøre forsiktig fredag kveld. - Vi gjentar denne oppfordringen nå lørdag kveld etter flere meldinger om glatte veier, sier operasjonsleder. Søndag morgen er det minst like glatt.

Denne bilen var involvert i et uhell ved Obs Bygg i Hoveveien på Sandnes lørdag kveld. Bilen skal ha sklidd av parkeringsplassen og truffet autovernet.
 • Kjell Arne Knutsen
  Journalist
 • Tommas Torgersen Skretting
  Leder Lokal, Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

SØNDAG MORGEN: Underkjølt nedbør gjør at det søndag morgen er isete og svært glatt både på hoved- og sideveier i hele distriktet vårt.

– Vi har fått meldinger om glatte veier flere steder. Det gjelder hele Vestlandet, fra Egersund og langt opp i Sogn og Fjordane. Men så langt har vi ikke fått inn meldinger om spesielle hendelser, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegvesenets trafikksentral i Bergen til Aftenbladet.

LØRDAG KVELD: - Vi går ut og advarer også lørdag, litt etter føre-var-prinsippet, sier operasjonsleder Nikolai Austrheim i Sørvest politidistrikt til Aftenbladet.

Politiet la litt før klokken 18 ut en advarsel om glatte veier både nord og sør for Boknafjorden. Dette gjelder både hovedveier og sideveier.

– Vi har foreløpig ikke fått rapporter om noen uhell som følge av at det fryser på, og går heller ikke ut med noen konkrete veistreikninger. Men erfaringer fra i går gjør at vi ber bilistene om å kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene, sa Austrheim til Aftenbladet klokken 18.15.

Rundt klokken 20 var en bil involvert i et uhell på parkeringsplassen ved Obs Bygg i Sandnes. Ifølge operasjonslederen i politiet er glatt føre trolig årsak til ulykken. Ingen skal ha kommet til skade da bilen skled inn i autovernet.

FREDAG KVELD: En bil kjørte inn i et steingjerde på Tjøttavegen i Klepp fredag kveld. Ingen personer ble skadet. Veien på stedet var svært glatt.

– I tillegg til Jæren har vi også fått andre meldinger fra sør- og nordfylket. Spesielt sideveiene er utsatt, opplyser operasjonsleder Nikolai Austerheim ved Sør-Vest politidistrikt.

Glatt vei var trolig årsaken til at denne bilen kjørte inn i et steingjerde ved Tjøttavegen i Klepp fredag kveld.

Fram til 22-tiden var det ikke kommet meldinger om spesielt glatte veier fra Sandnes eller Stavanger-området.

– Men det kan fort bli glatt flere steder dersom det fryser litt på, sier han.

Også i Nordsjøvegen på Klepp var det en utforkjørsel fredag kveld.

Denne bilen havnet langt ute på et jorde på Bore.

Tidligere fredag var det også en ulykke på Tengesdalsvegen i Eigersund - i tillegg til at en bil kjørte av veien på Karmøy.

Vegtrafikksentralen har varslet entreprenører, slik at salting og eventuelt strøing er i gang.

– Folk må kjøre etter forholdene. Ta det rolig, oppfordrer operasjonsleder i politiet.

Publisert:
 1. Politiet
 2. Sør-Vest politidistrikt

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 2. 106 nye er smittet i Stavanger

 3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

 4. Helse­ministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munn­bind­påbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etter­følgelse

 5. Ned i vekt? Bli kvitt mage­fett? Her er årets mest populære kost­holds­råd

 6. Usikker tilstand på Folken-bygget