Jobbing hjemmefra for stadig flere

Stadig flere bedrifter og offentlige virksomheter i regionen legger om til hjemmekontorløsninger for sine ansatte for å redusere kontakten og smittefaren så mye som mulig.

Publisert: Publisert:

Sandnes kommune regner med at minst 70 saksbehandlere vil velge vekk det nye Rådhuset som arbeidsplass framover, og heller jobber hjemmefra. Foto: Pål Christensen

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist
iconDenne artikkelen er 122 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Kommunikasjonsansvarlig Ole Kristian Lunde i EY, revisjons og rådgivningsfirmaet tidligere kjent som Ernst & Young, sier at alle ansatte som kan nå blir oppfordret til å jobbe hjemmefra.

Problemfritt

Selskapet har om lag 2000 ansatte i Norge. Avdelingen i Stavanger/Sandnes har i underkant av 180 ansatte.

– For vår type arbeidsplass er dette ganske problemfritt. Vi har alt i dag mange møter via Skype. Mye av kontakten med kunder går via mail eller telefon. Slik sett blir det ingen stor overgang, sier Lunde, som også forteller at firmaets ansatte blir bedt om å begrense både reisevirksomhet og deltakelse i møter med mange til stede.

– Vi følger anbefalingene fra Helsedirektøren, sier Lunde

I Sandnes kommune forteller kommunaldirektør Leif Aarthun Ims i avdeling for byutvikling/teknisk at 140 saksbehandlere i rådhuset også blir oppfordret til å jobbe hjemmefra.

– I alt jobber det 600 personer i avdelingene våre. De øvrige er engasjert i å drifte kommunens infrastruktur og bygningsmasse, og kan naturlig nok ikke gjøre dette fra et hjemmekontor. De av våre ansatte som jobber i Rådhuset er i en annen kategori. Jeg regner med at 70–80 av de 140 vil velge å jobbe hjemmefra torsdag morgen, sier Ims.

Kveldsjobb

– Vi vil også legge til rette for fleksitid, slik at de medarbeidere som ønsker det, kan komme inn og gjøre jobben sin på kveldstid i stedet, sier Ims.

– Hva med de øvrige avdelingene i Sandnes kommune?

– Byutvikling/teknisk er den største avdelingen på Rådhuset. Vi har nærmere 40 prosent av de som jobber der. Men jeg vet at også helse/velferd og oppvekst/skole har liknende planer for sine medarbeidere, sier Ims.

I tillegg til mulighet for hjemmekontor, har også Sandnes kommune innført en rekke tiltak for å begrense kontakt og smittefare, både når det gjelder møte- og reisevirksomhet.

– Når det gjelder møter med innbyggere som ønsker møter med oss, vil vi også forsøke å begrense det mest mulig framover, og heller i størst mulig grad ta de møtene via telefon eller video. De møtene som alt er berammet, vil imidlertid bli opprettholdt, sier Ims.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Ekspertene tror på storskala testing av koronavaksine i år

 2. Trump med munnbind for første gang

 3. NHO vil ha vekk koronakravet om bordservering

 4. 4.000 tyskere har meldt seg til å teste koronavaksine

 5. WHO: Koronapandemien kan bremses med harde tiltak

 6. Professor ønsker obduksjon av alle koronadøde

 1. Korona-viruset
 2. Hjemmekontor
 3. Sandnes kommune
 4. Byutvikling
 5. Bedrift