Her forhandler de om makten i Stavanger

Torsdag kveld sitter Ap, Sp, MDG, FNB, Rødt og SV og forhandler om posisjoner og den politiske plattformen som Stavanger skal styres fra de neste fire årene.

Her, på Clarion Hotell Stavanger, forhandler Ap, Sp, MDG, FNB, Rødt og SV om den politiske plattformen som Stavanger skal styres fra de neste fire årene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Vi er veldig trøtte, sier Dag Mossige (Ap) til Aftenbladet.

Det er kanskje ikke så rart. Etter tre dager med lange og tøffe forhandlinger, satt partiene torsdag kveld på Clarion hotell Stavanger og forhandlet om posisjoner og den politiske plattformen de skal samarbeide fra de neste fire årene.

Etter det Aftenbladet kjenner til er stemningen veldig god, og partiene er optimistiske og tror på en snarlig løsning.

Fredag er det forhandlingsfri.

Trolig vil samarbeidet og den politiske plattformen bli offentliggjort tidlig i neste uke. Det vi foreløpig vet er at Kari Nessa Nordtun (Ap) blir ordfører og Dagny Sunnanå Hausken (Sp) blir varaordfører.

Spørsmålet er hvem som får lederverv i de forskjellige utvalgene. Det forhandles det altså om i kveld. Noen verv kan også gå til KrF, som tidligere på dagen fortalte at de har inngått en valgteknisk avtale med de rødgrønne partiene.

Rune Askeland (MDG), til høyre, Dag Mossige (Ap), Daria Maria Johnsen (MDG) og Thomas Bendiksen (MDG) utenfor Clarion Hotell Stavanger sent torsdag kveld.
Inne på møterommet Perspektiv bestemmer partiene torsdag kveld hvem som skal lede de forskjellige utvalgene i Stavanger de neste fire årene.
Publisert: