Kjærestepar dømt for trusler i arveoppgjør

STAVANGER: Mannen (55) og kvinnen (42) som ble pågrepet av bevæpnet politi i mai, er begge dømt for trusler.

Paret ble pågrepet på E39 ved Bue av bevæpnet politi. I bilen ble det funnet våpen. Stedet for pågripelsen har ingen sammenheng med de pågrepne.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tre dager var satt av til rettssaken i Stavanger tingrett. I tillegg til flere trusler, var både mannen og kvinnen tiltalt for brudd på narkotikaloven. Ved oppstart valgte imidlertid aktor å frafalle flere tiltaleposter.

Les også

Bevæpnet politi pågrep to personer ved Bue

Andre forhold blir de tiltalte frifunnet for, blant annet fordi fornærmede faktisk ikke følte seg truet.

Arvestrid

Kjæresteparet ble pågrepet av bevæpnet politi på E39 ved Bue i Rogaland. Dette skjedde kvelden 1. mai. Paret var tiltalt for tidligere denne kvelden å ha truet en kvinne i Flekkefjord for et bestemt pengebeløp. Dette er en av tiltalepostene som ble frafalt.

Bakgrunnen for flere av truslene i tiltalen var et arveoppgjør etter kvinnens avdøde far. Kvinnen og hennes søsken visste ikke at faren hadde giftet seg på ny. Truslene i saken rammet i hovedsak mannen som ble gitt fullmakt til å representere enken i skiftesaken.

Situasjonen tilspisset seg da bostyrer begynte å selge gjenstander fra dødsboet.

Kamuflasjeklær og maske

Retten finner det bevist at den tiltalte kvinnen lørdag 8. april kledde seg i kamuflasjeklær, tok på seg herresko, og dro til fornærmede. Med seg hadde hun også en skremmende hvit maske og en soft gun.

Les også

Mener at drapssiktet byttet fluktbil på vei til skjulested

Les også

33-åring tiltalt for drap og drapsforsøk

Den medtiltalte mannen sa i retten at han først forsøkte å snakke kjæresten fra dette, men valgte å bli med da hun ikke lot seg stoppe.

Fornærmede så de to personene komme ut av en taxi et stykke fra huset. Han kjente igjen mannen, men kvinnen hadde allerede tatt på seg masken da hun gikk inn på eiendommen. Ifølge dommen skal hun først ha ringt på flere ganger for så å sparke og slå i døren. Da ingen åpnet, skal hun ha siktet med soft gun-pistolen mot kjøkkenvinduet.

Fornærmede, som ble oppriktig redd, gjemte seg under kjøkkenbenken til paret hadde forsvunnet.

- Fornøyd

Den tiltalte kvinnen erkjente straffskyld for det som skjedde denne april-kvelden. Hennes forsvarer, advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup, sier til Aftenbladet at klienten er fornøyd med dommen.

Les også

Henlegger sak mot voldssiktet politimann

Les også

Taxisjåfør dømt for å ha kjørt med kunde på taket

- Min klient er frifunnet for mye og aktor trakk også tiltalen mot henne på ett punkt. Hun dømmes for det hun har erkjent straffskyld for til 3 måneders fengsel. 2 måneder gjøres betinget med en prøvetid på to år. Den ubetingede delen av dommen er allerede uthold i varetekt, sier Kroken.

Advokat Anne Kroken i Advokatfirmaet Torstrup sier til Aftenbladet at hennes klient er godt fornøyd med dommen.

I tillegg til trusselen, dømmes hun for å ha oppbevart mindre mengder amfetamin. Hun dømmes også til å tåle inndragning av den nevnte soft gun-pistolen og masken hun benyttet til å true med.

Mannen, som er straffedømt en rekke ganger tidligere, dømmes til 8 måneders fengsel hvor 3 måneder gjøres betinget. I tillegg til trusler dømmes han for brudd på våpenloven, vegtrafikkloven og legemiddelloven.

Publisert: