Tenåring stripset fast og voldtatt

Naboen er tiltalt i straffesaken som går over tre dager i Stavanger tingrett.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

En mann i 30-årene har siden januar i år sittet varetektsfengslet siktet for å ha voldtatt en tenåringsjente. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Oddbjørn Søreide, skal mannen ha stripset fornærmedes hender fast før han så skal ha forgrepet seg på henne.

LES OGSÅ:

Les også

Sola-mann skal ha filmet overgrep mot kvinner

Les også

Sandnes-kvinne voldtatt i Tyrkia: Politiet henlegger saken

Tiltaltes forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, sier til Aftenbladet at hans klient nekter straffskyld.

– Min klient kan ikke engang erindre at han var på fornærmedes bopel denne natten, sier Eskeland.

Naboer

Tiltalte og fornærmede var naboer da det anmeldte overgrepet skjedde. I tillegg til voldtekten er han tiltalt for å ha tatt seg inn i fornærmedes leilighet, som altså lå vegg i vegg med hans egen.

Advokat Ørjan Eskeland er den tiltalte mannens forsvarer.

Ifølge tiltalen skal overgrepet ha pågått over flere timer.

Siden hendelsen har tiltalte sittet varetektsfengslet. Det vil han gjøre frem til hovedforhandlingene, som er berammet til mandag 11. september. Mannen sitter ikke på grunn av bevisforspillelsesfare, unndragelsesfare eller gjentakelsesfare, men fordi det etter påtalemyndighetens syn kan støte allmennhetens rettsfølelse dersom mistenkte er på frifot (se faktaboks).

Den fornærmede tenåringsjentens bistandsadvokat, Kristoffer Hovda, ønsker ikke å uttale seg om saken før hovedforhandlingene.

Overfallsvoldtekt

Aktor, statsadvokat Søreide, ser svært alvorlig på handlingen som er beskrevet i tiltalen. Både på grunn av måten den anmeldte voldtekten er utført på, men også på grunn av hvor den skjedde.

Les også

Fikk lavere straff fordi voldtektsofrene var prostituerte

– Dette er en overfallsvoldtekt som har skjedd i fornærmedes eget hjem, sier aktor, som i tiltalebeslutningen gjør oppmerksom på at påstand både om kontaktforbud og elektronisk kontroll forbeholdes nedlagt.

Normalstraffen for overfallsvoldtekt er ikke under 6 års ubetinget fengsel.

Publisert: