Satt i full togvogn med AG3 - ingen reagerte

Ingen ringte politiet da en mann med AG3 satt i en full togvogn på Jærbanen.

Publisert:

Slik satt mannen på toget. Foto: Leserbilde

Eivind Aarre
Frontsjef

En person som ønsker å være anonym tok bildet i denne artikkelen, som viser mannen som senere ble pågrepet av politiet ved Nokas-bygget bevæpnet med AG3 og en gasspistol.

svp://11139

— Jeg var på vei med toget fra Bryne til Sandnes, og tok bildet like før jeg gikk av på Sandnes. Mannen med AG3 gikk ikke av, så han fortsatte nok til Gausel stasjon, sier personen til Aftenbladet. - Hvordan opplevde du situasjonen?

— Jeg opplevde det ikke så dramatisk der og da. Det var først etter at jeg gikk av toget at jeg reagerte på at han satt med et våpen framme, sier personen.

Vedkommende ringte politiet på 02800 fra jobbtelefonen ved 8-tiden, men etter å ha blitt satt over, tok ingen telefonen hos politiet. Politiet fikk melding om den bevæpnede mannen klokken 08.09.

Først etter at mannen var pågrepet, fikk politiet tips om at det var observert en mann med AG3 på toget.

Gjerningsmannen ble framstilt for legevakt og klarert for arrest. Det er også tatt rutinemessig blodprøve, men han har ikke framstått som åpenbart ruset, sier politiadvokat Stian Eskeland.

Politiet har nå bedt om en ny vurdering av den psykiske tilstanden til mannen, og han er derfor sendt til tvungen psykiatrisk observasjon ved psykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus.

— Vi vil vurdere tilstanden og se om det er mulig å gjennomføre avhør i løpet av kvelden, sier Eskeland.

LES OGSÅ:

Publisert:
svp://11136