Vil ha svar om omorganisering: Vil sikre seg at barn ikke får et dårligere tilbud

Politikerne i utvalg for oppvekst og utdanning vil være sikre på at barn og foreldre er ivaretatt når Ressurssenter for styrket barnehagetilbud skal omorganiseres. Derfor utsetter de avgjørelsen om hvordan det skal gjøres.

Eirik Faret Sakariassen (i midten) er leder av utvalg for oppvekst og utdanning.
 • Hilde Moi Østbø
  Hilde Moi Østbø
  Journalist
Publisert: Publisert:

Konklusjonen etter utvalgsmøtet onsdag ble at saken sendes tilbake til administrasjonen. Politikerne vil at saken utredes bedre og ønsker svar på en rekke spørsmål, og ber videre kommunedirektøren videreutvikle modellen i en prosess med de berørte partene.

Videre ber politikerne kommunedirektøren legge fram en mer detaljert plan for gjennomføring og iverksetting av omorganiseringen, for å sikre at prosessen ikke fører til et dårligere tilbud for barn med bruk for ekstra ressurser, verken midlertidig eller på sikt, heter det i vedtaket.

Bekymret

Aftenbladet skrev i forkant av behandlingen at spesialpedagoger er bekymret for om omorganiseringen vil gå utover barn. Ressurssenter for styrket barnehagetilbud i Stavanger består av 193 ansatte som skal omorganiseres.

– Forslaget som er lagt fram mangler mange detaljer, og vi er redd for at den nye organiseringen vil gå ut over barn og den spesialpedagogiske kompetansen, sa Marit Kristin Vigre, tillitsvalgt for Fellesorganisasjonen, Christoffer B. Olsen, tillitsvalgt for Utdanningsforbundet og Helga Riise, vara for Utdanningsforbundet.

Direktør for oppvekst og utdanning, Helene Ohm, forsikret om at de planlagte endringene ikke vil ha konsekvens for det enkelte barn.

– Vi tror derimot sterkt på at tilbudet barnet får skal bli bedre, sa Ohm.

Politikerne vil ha saken tilbake etter at den er bedre belyst og etter at seks spørsmål er besvart.

Les også

 1. Spesialpedagoger bekymret for omorganisering: – Kan gå ut over barn

 2. – Kommunen raserer tilbud til sårbare barn

Publisert:
 1. Oppvekst

Mest lest akkurat nå

 1. Blankt nei til 110-grense i Ryfast

 2. Mistet lappen i trafikkontroll på Ganddal

 3. Fishglobe har bygd ny «kule» for oppdrettslaks

 4. Bør jeg ta influensavaksinen selv om jeg er frisk til vanlig og 33 år?

 5. Se hvor det kan komme nye hytte­felt

 6. Politiet: Båt funnet i Tokagjelet der tre personer er savnet