Se opp for troll i Sandvedparken

Fredag kveld klokken 18 forvandles Sandvedparken i Sandnes til en eventyrsti med innslag av både troll, drager, dans og musikk.

Publisert: Publisert:

20.000 barn og voksne var innom Eventyrstien i Sandvedparken i fjor. Foto: Kristian Jacobsen

 • Ola Fintland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det blir både troll, drager, havfruer, dans, sjonglering, slagverk, fioliner og fløytespill og masse musikk. Det blir egentlig alt du kan tenke deg, sier Toril Tveit Munthe-Kaas, som er kunstnerisk leder for opplevelsesstien i Sandvedparken.

– Sa jeg at vi har et eget jungelpiano? legger hun til.

– Nei, hva er et jungelpiano?

– Det er et piano som er ekstra fint dekorert og står under noen store trær med rundt 80 pianoelever som spiller piano, sier Munthe-Kaas.

Totalt blir det mellom 40 og 50 ulike innslag med eventyret som tema. I fjor kom det rundt 20.000 barn og voksen for å se og oppleve musikken og mystikken langs stiene i parken. Underveis kommer mørket snikende og endrer uttrykket i parken som er fylt med lyd, lykter og lys som skaper en trolsk og mystisk stemning.

Les også

Byens mest populære lekeplass er åpen igjen

Mørke, lys og lyd skaper en trolsk og mystisk stemning. Foto: Kristian Jacobsen

Munthe-Kaas har vært med helt siden starten i 2005, og dette blir den 14. gangen arrangementet går av stabelen. Rundt 650 personer er i sving for å gi publikum underholdning i parken. De fleste av dem er elever ved Sandnes kulturskole. Men det er også elever fra musikk, dans og drama, og fra interiør og utstillingsdesign ved Vågen videregående skole. I tillegg er det leid inn profesjonelle dansere og eventyrfortellere.

– Det er kjekt å ha en stor bredde både i innslagene og blant deltakerne, sier Munthe-Kaas.

Målgruppen er barnefamilier, og alle innslagene er laget for barn. Arrangementet er gratis, og det er kulturavdelingen i Sandnes kommune og Sandnes kulturskole som står bak.

– Publikum kommer fra hele regionen og strekker seg langt utover Sandnes. Det er laget for ungene, men foreldrene er med på lasset for å passe på. Jeg vil oppfordre alle til å ha stålkontroll på hvor ungene er til en hver tid. For det kan bli mye folk, og en unge på 3–4 år kan lett gå seg vekk, sier Munthe-Kaas.

Eventyrstien åpner klokken 18 og innslagene pågår fram til klokken 20. Da Sjørøver-Hanne (Hanne Vasshus) og Piratene skal ha konsert på scenen i parken.

Eventyrstien har blitt arrangert i Sandvedparken siden 2005 og har de siste årene samlet mellom 12.000 og 20.000 barn og voksne. Foto: Jon Ingemundsen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

 2. XXL Forus-ansatt har fått korona – kommunen ber kunder følge med på symptomer

 3. Øyvind Haukland er død

 4. Over 30 prosent utvikler ikke symptomer på korona: – De går under radaren

 5. I kjøkken­skapet finnes mel som trolig er over 50 år, kaffe av litt nyere dato og servise med Telever­kets logo på

 6. Jenter skulle rekke toget - endte med å stanse togtrafikken i Stavanger

 1. Musikk
 2. Sandnes
 3. Sandvedparken
 4. Hanne Vasshus