Personinfo fra hjemmetjenesten i Stavanger på avveie

Siden 1. februar har en av hjemmetjenestens arbeidslister vært på avveie. Listen inneholder blant annet brukernes navn, adresse og fødselsdato.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

 • Pernille Filippa Pettersen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Stavanger kommune har rutinemessing varslet Datatilsynet om at en av hjemmetjenestens arbeidslister med informasjon om 17 brukere kom på avveie fredag 1. februar.

Et uhell

Hjemmetjenesten opererer med rundt 400 arbeidslister i døgnet. Listene deles ut når vaktskiftet starter, og samles inn og makuleres ved endt vakt. Det var en av disse listene som forsvant under hjemmetjenestens runde 1. februar.

– Det var et uhell som ikke skulle skjedd, forteller Helge Dragsund til Aftenbladet. Han er kommunalsjef helse og omsorg i Stavanger kommune.

Han understreker at det ikke er grunn til å tro at informasjonen har blitt misbrukt på noen måte.

Personopplysninger

Listen inneholdt blant annet brukernes navn, adresse og fødselsdato, men ikke personnummer. I tillegg var det informasjon om når hjemmetjenesten skulle besøke brukerne og hva de skulle gjøre der.

Hjemmetjenesten meldte først fra om avviket torsdag 7. februar – en uke etter at listen forsvant.

– Våre ansatte dro kort tid etter at det ble oppdaget at listen var borte for å lete etter den. Vi fulgte reglene, og meldte fra da lista ikke ble funnet - blant annet til Datatilsynet, sier Dragsund, som mener hjemmetjenesten har fulgt alle retningslinjene.

Han forteller at hjemmesykepleien vil oppsøke hver enkelt bruker og fortelle om hendelsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 2. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

 3. To smittet av koronavirus i Randaberg

 4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 5. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

 6. To nye smittetilfeller i Sola

 1. Personvern
 2. Datatilsynet
 3. Stavanger kommune
 4. Stavanger