Minnestund for 59-åringen som omkom i Ryfast-ulykken

En enkel minneseremoni med 1 minutts stillhet er avholdt for 59-åringen som mistet livet livet i Ryfast-tunnelen.

Minnestunden ble avholdt ved tunnelmunningen.
 • Tor Inge Jøssang
  Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter ønske til avdødes families, blir ikke navnet på mannen som mistet livet i Ryfast-tunnelen 16. mai frigitt av politiet. Familien ønsket heller ikke publisitet i forbindelse med minnestunden, som ble holdt tirsdag 23. mai klokka 14.30 utenfor tunnelmunningen på Solbakk.

Etter det Aftenbladet kjenner til var familie fra Sverige til stede. Det var full stopp i driften, slik at alle som arbeider på Ryfylketunnelen også hadde mulighet til å delta.

– Det blir en enkel minnemarkering med sang og musikk. Morten Samuelsen skal synge og det blir saksofon i tillegg. Jeg skal si noen ord, og det blir 1 minutts stillhet. Det vil også bli lagt fram kondolanseprotokoll, fortalte Martin Ivar Arnesen, sokneprest i Strand, i forkant av minnestunden.

Mistet skuffen

59-åringen omkom da en gravemaskin mistet skuffen. Dette er et kjent problem i anleggsbransjen. Den svenske statsborgeren var ansatt i VSM AS, en underentreprenør for arbeidsfellesskapet Marti IAV Solbakk, som har hovedentreprisen fra Solbakk til øya Sør-Hidle. Det gjenstår cirka 800 meter før gjennomslag.

Politiet har ikke gått ut med informasjon om hendelsesforløpet eller andre detaljer rundt ulykken. Etter det Aftenbladet forstår, driver VSM med arbeider i den halvmeter dype grøfta som går langs veibanen, hvor det er kabler og drenering.

– Politiet har tatt og vil ta flere vitneavhør i saken, i tillegg til tekniske undersøkelser. Vi er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, og kan derfor ikke komme med ytterligere kommentarer nå, uttalte påtaleansvarlig jurist Lars Fredrik Bråten i Sør-Vest politidistrikt Stavanger mandag.

74 personskader

Totalt er det er registrert 74 små og store uhell med personskade siden byggingen av Ryfast startet i 2012. Ryfast og Eiganestunnelen er delt opp i seks entrepriser. Arbeidet startet opp i 2012 og hittil er det utført 4 millioner arbeidstimer.

Utenom dødsulykken, har VSM vært involvert i en annen alvorlig ulykke i Ryfast. I fjor sommer ble en 29-årig svensk statsborger, som jobbet for det samme selskapet, alvorlig skadet da han fikk en 500 kilo tung komprimeringsmaskin (såkalt hoppetusse) over seg. Mannen fikk bruddskader i begge beina. Denne arbeidsulykken skjedde da komprimeringsmaskinen skulle løftes med en gravemaskin.

Publisert:
 1. Eiganestunnelen
 2. Sør-Vest politidistrikt
 3. Strand

Mest lest akkurat nå

 1. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 2. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

 3. Viking-juvelen satt ut etter smitte: – Jeg er overrasket

 4. Snille, gode Ole Kallelid

 5. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

 6. De leier ut trehytter i skogen på Ogna – med boblebad, sauna og utedusj