Bollestad overtok for Ropstad uten seremoni

Det var ingen nøkkeloverrekkelse eller møte på slottsplassen da Olaug Bollestad (KrF) overtok som barne- og familieminister etter Kjell Ingolf Ropstad mandag.

Olaug Bollestad overtok som barne- og familieminister etter Kjell Ingolf Ropstad mandag. Hun blir sittende inntil den nye regjeringen tar over.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Regjeringen møttes mandag klokken 11 til ekstraordinært statsråd for å legge fram Ropstads avskjedssøknad.

I en kort, offisiell melding fra statsråd kunngjorde regjeringen følgende:

«Statsråd Kjell Ingolf Ropstad gis avskjed i nåde. Statsråd Olaug Vervik Bollestad overtar styret av Barne- og familiedepartementet, i tillegg til ansvaret hun i dag har for Landbruks- og matdepartementet.»

Melby var stedfortreder

Det var kunnskapsminister Guri Melby (V) som la fram avskjedssøknaden for kong Harald. Hun er stedfortredende statsminister for Erna Solberg (H), som i helgen reiste til New York for å delta på FNs hovedforsamling som starter mandag.

Ropstad ankom Slottet i 11-tiden for å delta på sitt siste statsråd. Møtet var over etter få minutter, og regjeringsmedlemmene kunne så forlate slottsplassen i sine svarte statsrådsbiler.

Ingen seremoni

Vanligvis blir en ny statsråd presentert til pressen og frammøtte på slottsplassen etter statsråd, og det er gjerne en seanse med nøkkeloverrekkelse og taler i departementet etterpå. Men dette statsrådsbyttet ble gjennomført uten disse seremoniene.

Ropstad kunngjorde lørdag ettermiddag at han trekker seg som både barne- og familieminister og KrF-leder etter avsløringen om at han hadde gått aktivt inn for å betale mindre skatt i forbindelse med pendlerboligen i Oslo.

Ropstad vil sitte som leder i KrF fram til fredag når han vil fratre vervet i forbindelse med et landsstyremøte. Fra samme tidspunkt vil nestleder Olaug Bollestad tre inn som fungerende partileder.

Publisert: