Slik blir Hanatrappene opp 2022

Her får du det viktigste du trenger å vite om årets løp.

Publisert: Publisert:
1

Når og hvor?

Hanatrappene Opp et mosjonsløp og en akkurat passelig utfordring for folk flest. Det er 306 trappetrinn fra start til mål.

Årets utgave av Hanatrappene opp arrangeres 17. september.

291 stilte til start på fjorårets løp og ble heiet fram av publikum langs trappene og i målområdet. Men det er plass til enda flere, både løpere og publikum. Siden i fjor er det flotte anlegget i og ved fjellsiden på Hana blitt helt ferdigstilt, der kronen på verket er det spektakulære utsiktsplatået.

– Hanatrappene er et nokså nytt løp som vi har store forventninger til. Varigheten er kort, men et sånt trappeløp er noe helt for seg selv og gir stor mestringsfølelse å gjennomføre og få medalje for. Vi i Sandnes Idrettslag skal nå ut til alle og det gjør vi gjennom Hanatrappene Opp – her kan alle delta – den yngste i fjor satt i bæremeis, sier Vetle Aarsvoll Svarstad, daglig leder i Sandnes Idrettslag.

2

Billetter/startnummer

I forbindelse med løpet deler Aftenbladet ut minst 150 gratisbilletter til våre abonnenter.

– Det er veldig stas å være med å arrangere et løp med så god stemning og ved et så spektakulært utsiktspunkt. I tillegg er det kjekt for oss å gi litt tilbake til Sandnes og vise at vi bryr oss om byen, sier Marie Tønnesen, som er merkevareansvarlig i Aftenbladet.

Har du lyst til å delta i løpet og er Aftenblad-abonnent? Meld din interesse for gratis startnummer:

Registrer deg her

3

Dette skjer på løpsdagen

På løpsdagen kan du følge løpet fra sofakroken, ved å se direktesendingen på Aftenbladet.no. Eller - enda bedre - du kan stå løypelangs og heie frem løperne.

I fjor stilte et vaktlag fra Rogaland brann og redning til start. Kristoffer Lea hadde nok kanskje den tyngste turen opp Hanatrappene – i fullt røykdykkerutstyr. I år kommer Brannbamsen Bjørnis til Hanatrappene. Bjørnis kommer ikke til å delta i løpet, men store og små kan hilse på ham i målområdet.

4

Slik dekker Aftenbladet løpet

Aftenbladet sender hele løpet direkte. Kjetil Flygind vil sammen med gjestekommentatorer lose seerne gjennom sendingen.

– Også i år legger vi opp til en storstilt direktesending fra Hanatrappene Opp. Vi får stemningsrapporter fra startområdet før løperne begynner på den bratte veien opp. Med kameraer plassert oppover i trappene kan seerne følge løperne opp mot mål, sier produsent Filip Blaauw i Aftenbladet.

I tillegg til tv-produksjonen har vi også stillbildefotografer som fotograferer utøverne. Disse bildene kobles automatisk sammen med navn fra resultatlistene ved hjelp av nummergjenkjenning.

– Når løpet er ferdig presenterer vi resultatlistene sammen med bilder av den enkelte løper i vår resultatservice på Aftenbladet, sier Blaauw.

Publisert: