Direktesending om koronasituasjonen hver dag klokka 12.00

Vanskelig å få oversikten over all informasjonen? Aftenbladet oppsummerer dagens viktigste oppdateringer i daglige tv-sendinger.

Publisert: Publisert:
 • Stavanger Aftenblad
iconDenne artikkelen er 147 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Det er krevende å få oversikten over situasjonen og det er enormt mye ny informasjon til enhver tid. Vi lager en tv-sending som oppsummerer og forklarer situasjonen den aktuelle dagen, sier digitalredaktør Elin Stueland.

Hele denne uka har Aftenbladet hatt daglige sendinger klokka 12.00 for å holde alle i distriktet oppdatert på situasjonen rundt Covid-19-viruset, det fortsetter Aftenbladet med videre. Hver dag kommer nye retningslinjer, og med sendingen ønsker mediehuset å oppsummere hvordan smittesituasjonen påvirker alle i fylket den aktuelle dagen.

– Torsdag 12.mars vil alltid være dagen da hele Norge stengte, og sammen med manglende sosiale arenaer forsvinner også mye informasjonsutveksling. Det tar Aftenbladet på alvor, sier Stueland.

Oppdaterte tall på antall smittede

Aftenbladet sender pressekonferansene som er viktige for folk i Rogaland å få med seg. Du kan følge antall smittede direkte på Aftenbladet.no, og alle viktige nyheter blir publisert fortløpende. Svært mange journalister i Aftenbladet jobber med å dekke nyhetshendelsene fra sine hjemmekontor.

Varslinger på telefonen?

Dersom du ønsker å få varsling om store nyhetssaker, kan du laste ned appen til Aftenbladet, og deretter skru på nyhetsvarslinger under «Varsler» i innstillingsmenyen.

Direkte fra isolasjon med koronasmitte

Lørdag handlet sendingen om hvordan man skal håndheve sosial omgang selv om man ikke er i karantene. Smittevernoverlege Ruth Midtgarden ga faglige råd om hvordan man skal oppføre seg om man ikke er i karantene. Dessuten understreket Nils Giskeødegaard, administrerende direkte for Asko Rogland, at matlagrene deres har tilstrekkelig med mat igjen. Og kilometervis med toalettpapir.

Dessuten møtte vi Line Noer Borrevik som fortalte hvordan livet er som koronasmittet og alle de møtene med mennesker hun har måttet kartlegge overfor helsepersonell.

Hele sendingen kan du se her:

Fra søndagens sending:

 • Regjeringen forbyr folk å være på hytta dersom hytta er i en annen kommune enn der de bor.
 • Antall smittede har passert 1100 nasjonalt og tre er døde av viruset. I Rogaland er det 149 smittede.
 • Skolesjef Jørn Pedersen: - Foreldrene skal ikke trenge å undervise. Vær til stede, støtt og vis interesse for skolearbeidet. Lærerne er tilgjengelige for elevene i skoletiden.
 • Påminnelse fra skolesjefen: Husk at elevenes skolearbeid er like viktig som arbeidet foreldrene gjør når de har hjemmekontor.
 • Lærer Ola Selliken: - Ingen fasitsvar på hvor mye tid elevene skal bruke på skolearbeid, men vi har lagt opp til to timer. Elevene får ikke ukesplan, men dagsplaner, slik at de har skole hver dag.
 • Susanne Heart tok initiativ til Facebook-gruppen Koronahjelpen: - Enormt mange vil hjelpe til
Publisert:

Korona-viruset

 1. Stine Grøndal Sesseng gledet seg til å jobbe på kontoret. Så kom kontrabeskjeden.

 2. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

 3. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

 4. Skjult koronasmitte bekymrer FHI

 5. Anja tar toget fra Sandnes til Stavanger hver dag. Nå er det én ting som gjør henne bekymret

 6. Hurtigruten-topp fratrer mens selskapet granskes

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset