Arendalsuka blir avlyst

Den tradisjonsrike Arendalsuka blir avlyst på grunn av koronasituasjonen. Arrangørene satser på å feire 10-årsjubileet neste år isteden.

Robert Cornels Nordli gleder seg til å kunne feire Arendalsukas 10-årsjubileum i 2021. Årets uke er avlyst på grunn av koronapandemien.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det er en vanskelig beslutning, men helse kommer alltid først, sier rådets leder Robert Cornels Nordli i en pressemelding.

– Arendalsukas viktigste formål er å være en møteplass for samtale og debatt. Magien under Arendalsuka skjer når vi møtes. På en båt i Pollen, på en kafé i sentrum eller på en tur i gatene. Vår vurdering er derfor at en digital versjon av Arendalsuka ikke vil gi den samme opplevelsen, sier han.

Avgjørelsen er tatt i samarbeid med smittevernoverlege Preben Aavitsland i Arendal kommune.

Smittevern

– I månedene som kommer vil det fortsatt være viktig å holde smitten under kontroll. Selv om regjeringen skulle oppheve forbudet mot arrangementer, vil lokale arrangører være nødt til å gjennomføre risikovurderinger fremover. Arendalsuka har mange tilreisende fra hele landet og samler flere tusen deltakere hver dag, også personer som er i risikogruppene. Folk møtes ansikt til ansikt, ofte i små lokaler. Som følge av dette er min klare vurdering at Arendalsuka 2020 ikke lar seg gjennomføre, sier Aavitsland.

Partilederdebatten har tradisjonelt vært et av de faste og mest sentrale innslagene i Arendalsuka. I samarbeid med NRK vil arrangørene derfor prøve å få sendt debatten som planlagt fra Arendal i 2020.

Jubileum

Datoen for neste års uke er satt til 16.–20. august.

– Nå ser vi framover og gleder oss til Arendalsukas 10-årsjubileum i 2021. Arbeidet med planlegging starter allerede nå og vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for at Arendalsuka 2021 skal bli den beste noensinne.» sier Cornels Nordli.

Arendalsuka omtales gjerne som landets største politiske møteplass og samler aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv.

Publisert:
  1. Arendalsuka
  2. Politikk

Mest lest akkurat nå

  1. Vidar Nisja har fått ny jobb

  2. Statsministerens kon­tor kan ha brutt enda flere lover og regler

  3. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal

  4. Huset deres har vunnet arki­tektur­pris: – Plan­løsningen fungerer vel­dig bra for oss

  5. Verdensmesteren fra Sandnes gjør som Ingebrigtsen

  6. Mann i 40-årene tiltalt for seksuelt misbruk av om lag 40 hunder