Time: Det er fortsatt en stemmes flertall for å legge ned ungdomsskole

Time står på det omstridte vedtaket som ble gjort rett før jul med en stemmes flertall: At ungdomsskolen på Undheim skal legges ned.

Publisert: Publisert:

Demonstrasjoner, fakler og 659 underskrifter hjalp ikke tidligere. Tirsdag møtte rundt 20 undheimsbuer på ny i kommunestyret, men bygda mister ungdomsskolen. Foto: Pål Christensen

 • Geir Sveen
  Journalist

Tirsdag ble saken klubbet på ny, da med 14 mot 13 stemmer. Flertallet besto av representanter fra H, Frp, KrF, V og MDG, og ble igjen altså sikret gjennom Miljøpartiet de grønnes eneste representant i Time kommunestyre.

Saken var avgjort. Bygda skulle til tross for en stor kamp miste ungdomsskolen, men representantene Jone Edland (Ap), Geir Pollestad (Sp) og Ingrid Fiskaa (SV) krevde etter kommunelovens paragraf 27–1 lovlighetskontroll av den delen av budsjettet som gjaldt flytting av ungdomstrinnet.

Les også:

Les også

Færre har tillit til at kommunen leverer trygt drikkevann

Mener vedtak er ugyldig

– Hovedpoenget er et det ikke har vært en demokratisk prosess, der elever, foreldre, ansatte og andre har fått anledning til å komme med innspill som er i tråd med loven, mente de tre politikerne.

Dermed hadde vedtaket formelle mangler som gjorde at det var ugyldig. Det var også sentralt at hensynet til «barnas beste» ikke var vurdert slik det skal gjøres etter barnekonvensjonen, og det ble krevd ny behandling.

– I dag skal vi ikke diskutere for eller imot skolen, men om vedtaket er lovlig. Det er det, fastslo Høyres gruppeleder Andreas Vollsund.

-Ja, et kommunestyre kan fatte vedtak om å legge ned en skole, men her er det snakk om det var en lovlig prosess. Det var det ikke, begrunnet Ingrid Fiskaa (Sv).

Men siden saken kun hadde en stemmes flertall på julemøtet, kunne saken tirsdag fått en omkamp.

– Vi tror ikke skolen blir reddet, men vi er nødt for å være optimister, sa talskvinne for bygda, Grete Gerritsen før møtet, der rundt 20 undheimsbuer igjen var på plass med grønne T-skjorter.

Les også:

Les også

Stusser over at Sofias valg strupes

En ny stemme var nok

Høyres nye og unge politiker Pål Undheim hadde gjort det helt klart at han umulig kunne støtte et budsjett som la ned ungdomsskolen i hans egen bygd. Flertallspartiene sikret seg da uventet støtte fra MDG, gjennom en skriftlig avtale. Denne avtalen sto MDG også på i denne nye omgangen, til tross for at partiet er for å beholde ungdomsskolen på Undheim. Men den ble ofret for klimasaken.

– Vi gikk til valg for klimaet. Det er i krise. Det ser vi på vær og vind bare på Jæren. Og det å gjøre noe for klimaet, er mye større enn enkeltsaker, var det tidligere budskapet fra MDGs Jon Torger Hetland Salte.

Gjennom det tekniske samarbeidet med posisjonen sikret MDG at kommunen bruker 200.000 til å lage en klimaplan og at en ledig stilling som miljørådgiver blir besatt.

Nå blir det Fylkesmannen i Rogaland som skal foreta lovlighetskontrollen av Times budsjettvedtak om ungdomsskolen på Undheim.

Les også:

Les også

Ungdomsskolen på Undheim legges ned etter at MDG reddet Time-budsjettet

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 4. Ferjemøte om Hjelmeland: - Jeg er forsikret om at saken blir tatt opp på høyeste hold

 5. Brann i søppeldunk på Arkaden

 6. Oilers’ Champions League-motstander er klar

 1. Undheim
 2. Time
 3. MDG
 4. Fylkesmannen i Rogaland
 5. Geir Pollestad