Frp og V vil oppheve pokerforbud

Norge og Albania er de eneste landene i Europa hvor poker fortsatt er ulovlig. Frp ønsker å legalisere og snart får de trolig støtte fra Venstre.

Publisert: Publisert:

- Jeg mener vi bør åpne opp for pokerspill i Norge, og bør lage rammer for dette som gjør at folk ikke spiller seg fra gård og grunn, sier Venstres stortingskandidat, Iselin Nybø. Foto: Fredrik Refvem

  • Atle Andersen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel
Les også

Dette kan gi fengsel

Tross forbudet, spiller rundt 8 prosent av befolkningen likevel – i kjellerstuer, uformelle pokerlag og ikke minst på nettet.— Tiden er inne for å legalisere poker, og la de aktive pokerspillerne få lov til å drive lovlig i Norge, sier stortingskandidat Roy Steffensen fra Rogaland Frp.

Er Norsk Tipping bedre?

Han ønsker at Frp skal bidra til å fjerne "idiotiske forbud" som for eksempel poker, proffboksing og bruk av vannscooter.

— Pokerspillerne bør få slippe å dra til Dublin for å delta i norgesmesterskapet, sier Steffensen. Han mener det er et paradoks at ferdighetsspill som poker er ulovlig, mens flere av spillene til Norsk Tipping, med flere titalls millioner i potten, bokstavelig talt er lotto, bingo og rene lykkespill.

— Frykten for spillavhengighet er tydeligvis fraværende så lenge Norsk Tipping og staten markedsfører det, og får en del av kaka, sier Steffensen, som også minner om at Norsk Tipping går glipp av store inntekter med tanke på den skjulte pokerspillingen i landet som omsetter for rundt halvparten av Norsk Tipping.

Bevegelse i Venstre

Frp har markert seg som den sterkeste motstanderen av pokerforbudet, men nå åpner også Venstre døren. På landsmøtet i april skal Venstre behandle et forslag fra programkomiteen om å fjerne forbudet mot poker. Ungdomspartiet har særlig argumentert for dette og støttes av flere andre. Listetopp i Rogaland, Iselin Nybø, er i hvert fall klar i talen. Hun mener dagens regelverk kriminaliserer mange som bare spiller for gøy.

— Jeg mener vi bør åpne opp for pokerspill i Norge, og bør lage rammer for dette som gjør at folk ikke spiller seg fra gård og grunn, sier Nybø.

Det er frykten for spilleavhengighet som er årsaken til at forbudet fortsatt eksisterer. Spilleavhengighet er blitt et stort samfunnsproblem, med selvmord, ødelagt familier, depresjoner, underslag og kriminalitet. Det er få som betviler at tilgangen til spill, øker spillavhengigheten.

De andre står på sitt

Denne uken har Arbeiderpartiet lansert siste utkast til ny partiprogram. Det innebærer ingen endringer når det gjelder poker.

— Vi er for den samme restriktive politikken som vi har hatt i 60-70 år. Vi ønsker at spill skal kanaliseres gjennom Norsk Tipping og at inntektene skal gå til frivillighet, sier kulturpolitisk talsperson i Ap, Gunn Kari Gjul.

Ikke overraskende ønsker også KrF å beholde forbudet – som et grep for å bekjempe spilleavhengighet.

— Vi ønsker ingen liberalisering og vil verne om monopolet til Norsk Tipping, sier kulturpolitisk talsmann i KrF, Øyvind Håbrekke. Han er klar over at det likevel spilles poker rundt omkring.

— Uansett hvordan vi regulerer det, vil det nok også være et svart marked, sier Håbrekke. Heller ikke Høyre, SV eller Senterpartiet har foreslått å oppheve pokerforbudet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. - Folk vil få sjokk

  2. Person døde i ATV-ulykke ved Lysefjorden

  3. Amerikansk TV-stjerne funnet druknet

  4. Her jubler Dagmar (50) etter «livsfarlig» bragd: Dette har ingen nordmenn gjort før henne

  5. For to år siden døde tre mennesker på Sokn camping - denne gangen var det ikke folk i campingvogna da det tok fyr

  6. Har funne ei rekke grove lovbrot på KNM «Helge Ingstad»

  1. Politikk