Simonsen legger seg flat etter vitsing om voldtekt

Bent Høies politiske rådgiver Atle Simonsen (Frp) legger seg flat etter at han fredag vitset om voldtekt i et standup-show i Folken.

Frp-politiker Atle Simonsen.
 • Stein Halvor Jupskås
  Stein Halvor Jupskås
  Journalist
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Simonsen la ut sin opptreden på Facebook. I monologen vitset han blant annet med at flere menn den siste tiden har politianmeldt at de har blitt voldtatt av kvinner.

– Responsen i Folken synes jeg var temmelig god. Det var først søndag morgen at jeg oppfattet at jeg nok hadde bomma i akkurat den sekvensen. Jeg er veldig lei meg for at noen har oppfattet det som om jeg bagatelliserer voldtekt og overgrep. Det gjør jeg ikke. Jeg har alltid vært en talsmann for å slå hardt ned på overgrep, uansett hvem som begår dem. Jeg legger meg helt flat og er særlig lei hvis jeg har såret noen med disse uttalelsene, sier Simonsen til Aftenbladet.

Debuterte

Opptredenen i Folken var Simonsens debut som komiker.

– Jeg ser jo klart nå at dette blir oppfattet helt annerledes når det blir avspilt hjemme i stua enn når det blir framført live på et utested en fredagskveld. At dette ble ytterligere forsterket av hvem jeg er og hvilken rolle jeg har, det så jeg rett og slett ikke komme. Hadde jeg sett det, hadde jeg ikke lagt det ut på min egen Facebook-side, sier Simonsen.

Simonsen fhar fått pepper på Twitter, og får også kritikk av Are Saastad, daglig leder i Reform – et ressurssenter for menn.

– Det er alvorlig at en politiker med ansvar gjør seg til talsmann for denne typen holdninger. Jeg synes dessverre at det å si at det kan tolkes somat han bagatelliserer voldtekt av menn, når det er akkurat det han gjør, tyder på at han ikke forstår alvorlighetsgraden, sier Saastad til VG.

– Var det siste opptreden som standup-komiker?

– Jeg vet ikke om det blir noen oppfølger. Nå har jeg i hvert fall alles oppmerksomhet rettet mot meg.

 • Atle Simonsen (Frp) truer med demonstrasjonstog mot NRK
 • Atle Simonsen får jobb i regjeringsapparatet

Sjefen sjøl, helseminister Bent Høie, var søndag ute og sa at Simonsens uttalelser ikke var greie, men at han fortsatt har tillit til sin politiske rådgiver.

– Det var greit å høre det. Jeg må si jeg har hatt bedre dager enn denne, men jeg føler jeg har tatt lærdom av det også, sier Atle Simonsen.

Høie: – Ikke greit

Helse- og omsorgsminister Bent Høie skriver dette til VG:

– Atle Simonsen har selv beklaget sin standup-vits om hvordan kvinner kan voldta menn. Det er bra, for det å spøke om alvorlige overgrep er ikke greit, sier han.

Høie har imidlertid fortsatt tillit til Simonsen.

– Både Atle og jeg har i lengre tid vært opptatt av at det må slås hardt ned på overgrep, både begått av menn og kvinner. Vitsen var en feilvurdering han har beklaget. Jeg har derfor fortsatt tillit til ham som min politiske rådgiver.

Publisert:
 1. Atle Simonsen
 2. Voldtekt
 3. Facebook
 4. Bent Høie
 5. Twitter

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. 8 myter om koronavaksinen

 4. Disse korona­reglene gjelder nå

 5. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 6. Marianne Helgesen (45) lot bilen stå i 17 år. Sånn blir du kvitt kjøreangsten.