Fem år gammel jente døde etter å ha blitt funnet bevisstløs i sjøen i Dusavik

Ei fem år gammel jente ble torsdag kveld funnet livløs i sjøen utenfor Dusavik i Stavanger. Natt til fredag ble jenta erklært død på sykehuset.

Torsdag ettermiddag ble det iverksatt leteaksjon etter ei fem år gammel jente. Hun ble funnet i sjøen på Thorsastraen. Fredag morgen har nabobarn laget et hjerte i skjell i nærheten av funnstedet.
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:

Torsdag klokken 17.30 ble ei fem år gammel jente meldt savnet fra hjemmet sitt i området Vardeneset i Stavanger. Det ble satt inn store ressurser i søket etter jenta, og vitneobservasjoner ga retning for letemannskapene. Like før klokken 19.30 ble jenta funnet i sjøen ved Thorsastraen, heter det i en pressemelding fra politiet fredag morgen.

Videre heter det at jenta var bevisstløs da hun ble hentet opp, hun ble forsøkt gjenopplivet på stedet, før hun ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus.

Natt til fredag ble jenta erklært død på sykehuset.

– Tragisk hendelse

Politiet har ikke mistanke om at jenta har blitt utsatt for noe kriminelt.

– Dette fremstår som en tragisk hendelse. Kriseteamet i Stavanger støtter de pårørende og andre involverte, og er tilgjengelige for de som trenger noen å snakke med. Politiet har opprettet en undersøkelsessak, sier politifaglig etterforskningsleder i Sør-Vest politidistrikt, Øyvind Tveit.

Til Aftenbladet sier Tveit at politiet ikke vet hvor lenge 5-åringen hadde ligget i sjøen da hun ble funnet, men leteaksjonene ble altså iverksatt klokken 17.30, da hadde jenta vært savnet fra hjemmet en stund allerede.

– Funnet av sivile

– Vi vet ikke hvordan jenta havnet i sjøen, men hun ble funnet i nærheten av land, og i gangavstand fra bostedet sitt. Vi antar at hun hadde lagt ut på tur alene, sier Tveit.

Politiet fikk hjelp av store frivillige mannskaper i leteaksjonen i Dusavik-området torsdag, og sivile hjalp til på funnstedet.

– Jenta ble funnet av sivile, sier Tveit.

I nærheten av funnstedet er det sjøhus og brygger. Thorsastraen har sandbunn.

Har avhørt flere vitner

Politiet har avhørt flere vitner fredag og i løpet av helgen.

Politiadvokat Torkel Tjørhom Fandrem sier til Aftenbladet mandag ettermiddag at etterforskningsskrittene som til nå er gjort i undersøkelsessaken ikke har fått politiet til å endre syn på saken.

– Det fremstår som en tragisk hendelse, men vi har foreløpig ikke konkludert i saken, sier Tjørhom Fandrem.

Sivile letemannskapet fant torsdag kveld den fem år gamle jenta i sjøen ved Thorsastraen.
Publisert:
 1. Sør-Vest politidistrikt
 2. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Viking vurderer politi­anmeldelse: Vil utestenge supportere etter bråket

 2. Høyre-politiker ga over 400.000 i bonus til leder i Renovasjonen

 3. Redningsaksjon ved Tananger i natt

 4. Easee flytter fra Sandnes til Stavanger: «Mama, we’re coming home»

 5. 106 speidere måtte evakueres fra leirområdet i natt

 6. Matheo (9) og Zoya (12) fra Randaberg havnet på sykehus på Mallorca etter skremmende hendelse: – Det var helt forferdelig