Resept ser etter nye eiere

Øystein Lunde Ohna og Camilla Veen vil selge Resept etter å ha drevet kafeen i 3,5 år. Dermed frykter norske veganere at de vil miste landets eneste veganske restauranttilbud.

Resept jakter nye eiere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

— Vi er inne i forhandlinger med potensielle nye eiere, bekrefter daglig leder og deleier Øystein Lunde Ohna.

Han hadde møter med aktører som ønsker å kjøpe kafeen i går, men ingenting er avklart ennå.

Les også

Vil ha mer og bedre vegetarmat

— Dette håper jeg faller på plass i løpet av neste uke. Vi vil også gjøre vårt ytterste for at de nye eierne skal fortsette med samme konsept som i dag.

Resept, som Lunde Ohna eier sammen med Camilla Veen, har bare vegansk mat og drikke på menyen. Det innebærer at produkter som inneholder kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter, gelatin eller honning, ikke er å finne på menyen. Oslo hadde inntil nylig et tilsvarende spisested, Loving Hut, men dette er nå nedlagt. Dermed har foreningen Norsk vegansamfunn uttrykt bekymring over at Resept i sin nåværende form kan bli nedlagt.

Lunde Ohna kan ikke si noe om hvem de potensielle kjøperne er, men ber bekymrede veganere ha is i magen.

— Det kan hende det bare blir et eierskifte, og ikke en endring av konsept, sier Lunde Ohna, som ikke vet hva han skal gjøre når han slutter i selskapet.

— Jeg skal videre på nye utfordringer. Selv om vi ikke har hatt noen akutt økonomisk krise, har det gått mye på dugnadsarbeid for oss i ledelsen, slik det er i alle småbedrifter. Nå trenger stedet ny energi og ny giv.

Publisert: