Universitetet flinkere til å holde tidsfrister etter eksamen

Over flere år har universitetsstyret ved Universitetet i Stavanger (UiS) jobbet for å få ned antall forsinkede eksamenssensurer. Styret vurderte å innføre bøtelegging av fakultetene, men nå har andelen forsinkelser sunket kraftig.

Ved eksamener avlagt ved UiS våren 2017 var åtte prosent av eksamenene sensurert over en uke for sent. Etter konteeksamen i 2018 hadde denne andelen sunket til én prosent. Arne Rettedals hus, administrasjonsbygget ved UiS.
 • Christine Andersen Johnsen
  Christine Andersen Johnsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Etter en avlagt eksamen har sensorene frist tre uker frem i tid på å levere sensur til kandidaten. Dersom siste dag av sensurfristen faller på en lørdag eller helligdag, utsettes fristen til nærmeste virkedag.

Dette har ikke alltid blitt etterfulgt. Ved eksamener avlagt ved UiS våren 2017 var åtte prosent av eksamenene sensurert over en uke for sent. Etter konteeksamen i 2018 hadde denne andelen sunket til én prosent.

– Vi skulle jo helst ønske at det ikke var noen forsinkelser i det hele tatt, men vi er veldig fornøyde med at utviklingen viser nedgang i andelen forsinkede sensurer, sier utdanningsdirektør Veslemøy Hagen ved UiS.

Vurderte bøtelegging

I juni i fjor hadde universitetsstyret saken om forsinkede sensurer oppe, og utredet forskjellige forslag om bøtelegging av fakultetene ved forsinket sensur. Når styret ved statusmøtet i mai i år så at utviklingen var positiv, valgte de å ta forslaget om bøtelegging til etterretning.

– Vi ser at tett oppfølging av instituttene og fakultetene har veldig stor effekt, så vi vil fortsette med det, sier utdanningsdirektør ved Universitetet i Stavanger, Veslemøy Hagen.

– Vi ønsker å ha fokus på å skape en positiv kultur, heller enn straffetiltak. Vi ser at tett oppfølging av instituttene og fakultetene har veldig stor effekt, så vi vil fortsette med det, sier Hagen.

Arbeidsutvalget i Studentorganisasjonen (StOr) ved Universitetet i Stavanger er også fornøyd med at andelen forsinkede sensurer har sunket.

– Hvis situasjonen snur, er vi ikke fremmed for å ta opp igjen forslag om bøtelegging, men vi er veldig fornøyde med at situasjonen har bedret seg, sier Joachim Børlie, leder i StOr.

Publisert:
 1. Eksamen
 2. Stavanger
 3. Skole og utdanning
 4. Universitetet i Stavanger
 5. Universitetet i Stavanger (UiS)

Mest lest akkurat nå

 1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

 2. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 5. Oilers-sjefen hyller matchvinneren: – Veldig kjekt at det lykkes for ham

 6. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur