Hareide sier nei til fritak i bomringen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier nei til et fritak for bompenger på grunn av koronaviruset.

Publisert: Publisert:

Korona-fritak i bomringen blir et stadig mer aktuelt tiltak. Her fra Lagårdsveien, en av 38 bomstasjoner som inngår i bompengeordningen Bymiljøpakken. Foto: Pål Christensen

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist
iconDenne artikkelen er 113 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Gratis bompassering er ikke blant de tiltak som vurderes nå. Som kjent har helsemyndighetene bedt arbeidsgivere legge til rette for hjemmekontor der det er mulig, og å øke bruken av fleksitid. På den måten reiser færre kollektivt på samme tid. For de som har mulighet til å ha hjemmekontor åpner jo det også for å slippe bompenger, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide til Aftenbladet fredag ettermiddag.

Hareides svar er et generelt svar om bompenger.

Når det gjelder spørsmålet om bypakken og Nord-Jæren, er svaret at bypakken er til behandling i Samferdselsdepartementet.

TIDLIGERE FREDAG:

Både Stanley Wirak (Ap) i Sandnes og Tom Henning Slethei (Frp) sa seg alt torsdag enig med Kari Nessa Nordtun i at det vil være et fornuftig tiltak å fjerne bompengene for å unngå at for mange folk tar bussen og risikerer å smitte eller bli smittet.

Les også

Slik påvirkes busser og båter av korona-tiltakene

Det er imidlertid styringsgruppen for bymiljøpakken som i tilfelle må fatte en beslutning.

Nasjonalt plan

Der sitter også blant andre fylkesordfører Marianne Chesak (Ap), som har kontaktet styringsgruppes leder, Bjørne Grimsrud fra Statens vegvesen, om hvordan man i tilfelle skal gå fram.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF). Foto: Fredrik Hagen

– Han har svart at det alt er stortingspolitikere som har tatt dette opp med samferdselsministeren, og jeg mener derfor at vi bør avvente et svar derfra. Det er mange bypakker i landet, og det er best at dette spørsmålet blir behandlet likt over hele landet, sier Chesak.

Les også

– Bompengefritak kan hindre smitte

Les også

Stavanger har tatt initiativ til å åpne bomringene

Romslige busser

– Er du selv positiv til et slikt tiltak?

– Hvis det viser seg at dette er et tiltak som er viktig og nødvendig, så vil jeg støtte det. Samtidig er det slik nå at det begynner å bli veldig god plass på bussen. Nedgangen i antall passasjerer var tydelig alt tidlig i uken. Nå når alle videregående skoler er stengt og stadig flere arbeidstakere jobber hjemmefra, vil jeg anta at den tendensen forsterkes, sier Marianne Chesak.

Stille i båten

Randaberg-ordfører Jarle Bø (Sp) har foreløpig valgt å ikke svare på henvendelsen fra Kari Nessa Nordtun.

– Årsaken til det er kort og godt at jeg vet det ikke er opp til oss fem ordførerne å avgjøre dette. Forslaget ligger på bordet til samferdselsministeren. Hvis han mener dette er et relevant tiltak, skal selvfølgelig ikke Randaberg gå i mot det. I mellomtiden bør vi konsentrere oss om det viktigste, nemlig å ungå smittespredning. Jeg føler det blir feil nå å skape et inntrykk av at det er farlig å benytte kollektivtrafikk. Det er lite folk på bussene og fullt mulig å holde avstand på en meter til andre, sier Bø.

 • PODKAST: – Ikke spre tvilsom informasjon på sosiale medier. Opprett heller Facebook-grupper for nabolaget og hjelp dem som trenger hjelp:
Publisert:

Korona-viruset

 1. Engelske puber åpnet igjen: – Jeg kunne ikke vente

 2. Lege- og sykepleierkonflikt ved intensivavdelingen på SUS: - Uryddig og utydelig

 3. Kjæresten til Donald Trumps eldste sønn koronasmittet

 4. En person innlagt med korona på SUS

 5. – Vi har en ordfører som er på lag med Stavangers næringsliv

 6. – Neste sommer finnes ikke for alle eldre heller

 1. Korona-viruset
 2. Marianne Chesak
 3. Tom Henning Slethei
 4. Kari Nessa Nordtun
 5. Stanley Wirak