Fortviler over ustabilt Høgsfjord-ferjetilbud

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Nå må jeg altså kjøre fra Hommersåk til Hundvåg, kjøre gjennom Ryfast og deretter til Forsand. Det er 7,5 mil hver vei, og tar rundt én time og ett kvarter. Dette er helt uholdbart i lengden, sier Andersen.

Han understreker at dette gjelder flere enn ham selv på Hommersåk, og at han også vet om folk som bor på Lauvvik som har de samme utfordringene.

Selv jobber han i en barnebolig på Forsand.

– Flere jeg har snakket med som jobber på Forsand sier at de vurderer å flytte om ikke ferjesambandet blir mer stabilt. Det har vært mange innstillinger også før koronapandemien, med dårlig informasjon fra Boreal til oss som bruker det regelmessig. Det eneste vi ønsker oss er et ferjesamband vi kan stole på, sier Andersen.

Jan B. Andersen pendler fra Hommersåk til Forsand på jobb. Når Høgsfjord-sambandet nå er innstilt, må han kjøre 7,5 mil hver vei for å kunne jobbe.

Jan B. Andersen bor på Hommersåk, men jobber i helsetjenesten på Forsand. Når Høgsfjord-sambandet nå er innstilt på ubestemt tid, bruker han én time og ett kvarter hver vei på å komme seg på jobb - selv om han både bor og jobber i Sandnes kommune.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement