Frps Ketil Solvik-Olsen åpner for retur til Stortinget

Tidligere Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen vil gjerne stille til valg til Stortinget neste år.

Ketil Solvik-Olsen vil stille til valg for Frp.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Han opplyser dette til Dagbladet dagen før fylkesårsmøtet i Rogaland Frp, der startskuddet for nominasjonsprosessen starter.

Solveig Horne, førstekandidat i 2017, opplyser til avisen at hun ikke søker gjenvalg etter fire perioder på Stortinget.

– Når Solveig ikke vil fortsette, så åpner det seg jo en plass. Men nominasjonskomiteen må ikke føle noe press. De skal vite at jeg ikke blir fornærmet om de ikke setter meg på førsteplass, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Solvik-Olsen var samferdselsminister fra 2013 til høsten 2018, da han flyttet til USA for en periode. Han var nestleder i Frp fram til landsmøtet i fjor og sitter fortsatt i partiets sentralstyre.

AKTUELLE SAKER:

FÅ SISTE NYTT OM KORONA-VIRUSET I VÅRT DIREKTESTUDIO

LES VÅR SERIE OM FINANSFAMILIENE

Går inn for oljevirksomhet lenger nord

Rogaland Frp støtter partiets linje om en såkalt dynamisk iskant og vil la oljeselskapene lete etter olje lenger nord enn i dag.

Fylkesstyret støttet fredag resolusjonsforslaget som er skrevet av partiets tidligere energipolitiske talsmann Terje Halleland. Dermed vil teksten etter alt å dømme vedtas av fylkesårsmøtet i helgen. Fremskrittspartiet vil at iskanten defineres som området der iskantsonen til enhver tid er, heter det i resolusjonen.

Iskanten er en kartfestet grense for særlig verdifulle og sårbare områder nord i Barentshavet. Det er i praksis grensen for hvor langt nord det kan drives oljevirksomhet.

Regjeringen skal etter planen legge fram en revidert forvaltningsplan for Barentshavet i år, og flere partier diskuterer nå hvor grensen for oljeleting skal gå. Frp er partiet som ønsker å gå lengst i å slippe oljeselskapene til.

I resolusjonen påpeker fylkesstyret i Rogaland at oljeselskapene ikke kan operere nærmere enn 50 kilometer fra den faktiske, observerte iskanten.

– Fremskrittspartiet mener dette er en logisk og praktisk tilnærming til et naturfenomen i konstant bevegelse, heter det.

(©NTB)

Publisert: