Budsjettlekkasje: 60 mill. til nye SUS

Lokale politikere håper at nye klasserom skal gjøre det lettere å få til medisinutdanning i Stavanger i fremtiden.

Publisert: Publisert:

John Peter Hernes (H), Jan Erik Søndeland (V), Henrik Halleland (KrF) og Leif Arne Moi Nilsen (Frp) er svært glade for at det settes av penger til undervisnings- og forskningslokaler i det nye sykehuset som bygges på Ullandhaug. Foto: Carina Johansen

 • Andreas Veggeland
  Journalist
 • Carina Johansen
  Fotograf

De lokale listetoppene fra regjeringspartiene kan avsløre at det vil settes av 60 millioner kroner i statsbudsjettet til å bygge undervisnings- og forskningslokaler i det nye sykehuset. De 1200 kvadratmeterne med lokaler skal benyttes til undervisning i helse- og sosialfag, og dersom politikerne i Stavanger får det som de ønsker på sikt; til medisinutdanning.

– Dette er en svært god begynnelse for å få legeutdanning her, det er allerede mangel på helsepersonell, og det kan bli verre i fremtiden dersom vi ikke gjør noe med det, sier Fremskrittspartiets Leif Arne Moi Nilsen.

Nye studieplasser

I tillegg til millionene som skal brukes på å innrede forsknings- og undervisningslokaler, skal det opprettes 15 nye studieplasser for sykepleier og helsefagarbeider-studiet. I tillegg kommer det tre nye rekrutteringsstillinger.

– Det er svært stor kamp om de beste hodene. Vi må vise at vi er et universitetssykehus som leverer resultater, og da er det viktig å drive målrettet rekruttering. Dermed er det veldig positivt at det blir satt av midler til tre rekrutteringsstillinger, sier Venstres Jan Erik Søndeland.

Stillingene er såkalte postdoc-stillinger og skal besettes av folk som både skal forske og kan undervise, dermed bygger vi opp professorkompetanse, forklarer Høyres John Peter Hernes.

– Styrking av miljøet

– Disse midlene er definitivt en styrking av miljøet her på Ullandhaug, sier KrF-topp Henrik Halleland. Han påpeker viktigheten av å få et medisinstudium på plass, ikke bare for Stavangers del, men for hele regionen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 5. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 6. Savnet person funnet på skjær ved Lindesnes - fraktet til SUS med helikopter

 1. Ullandhaug
 2. Leif Arne Moi Nilsen
 3. John Peter Hernes
 4. Sykehus
 5. SUS2023