Malmheim skole vant «Beat The Street»

I over én måned har Sandnes gått, syklet og løpt for folkehelsen, og konkurranseinstinktet. Barna og foreldrene ved Malmheim skole hadde gått mest av alle - de hadde samlet opp over 830.000 poeng på aktivitetsspillet «Beat The Street».

Publisert: Publisert:

Einar Eek, Regine Westergård og Mats Tuxen Gimre er fornøyde med seieren. Ikke bare har de gått over hele Sandnes, men de får kake, gaver og tur til Kongeparken også. Foto: Stella Marie Brevik

  • Stella Marie Brevik
    Journalist

Ute i skolegården ved Malmheim skole har familier samlet seg for å telle ned til klokken sju. Da blir vinneren av «Beat The Street» kåret.

Malmheim skole fikk flest poeng per elev, mens Sørbø skole, en større skole, fikk mest poeng sammenlagt.

Bjørn Olav Bøe er en av de engasjerte foreldrene som har hoppet på gå-trenden. Bøe er klar: Malmheim vinner. Han er så sikker at de allerede har gjort kaken klar.

Når klokken ble sju viste det seg at Bøe hadde helt rett. Ellevill jubel kunne høres over skolegården. De har vunnet tur til Kongeparken, og gjort seg fortjent til kaker og saft.

Prosjektleder for «Beat The Street» i Sandnes, Gunn Rita Dale Flesjå, kutter opp seierskaken sammen med forelder Janne Lise Bøe. Lokalsamfunnet på Malmheim har virkelig satt pris på pilotprosjektet. Foto: Stella Marie Brevik

Her kan du lese mer om aktivitetsprosjektet «Beat The Street»:

Kaken kuttes opp mens barn stiller seg i en kaotisk kø. Foto: Stella Marie Brevik

Les også

Nå skal hele byen på tur for å samle poeng!

«Beat The Streets» har samlet lokalsamfunnet

– Vi har storkost oss, forteller Bøe.

– Prosjektet har vært fint for hele bygda. Vi har blitt kjent med nye folk og virkelig kjent på dugnadsånden. Vi lå etter Forsand for en stund siden. Da mobiliserte vi oss og fikk med KRIK, FAU, skolene og idrettslagene. Vi har til å med fått med oss lokalbutikkene, Tine og Nortura til å sponse oss med vaffelrøre og pølser.

Rett etter at seieren er et faktum ankommer prosjektleder Gunn Rita Dale Flesjå skolegården. «Beat The Street» har gått over all forventning:

– Det har blitt til en suksess ingen av oss kunne drømt om.

Dale Flesjå forteller at hun stadig mottar meldinger fra folk som beskriver bedret sosialt miljø i nabolaget, at tanken på et liv uten bil ikke er så skummel lenger og at barn nå sykler og går til treninger uten å ville bli kjørt.

Folkehelseprosjektet har funket.

– Kan det komme tilbake?

– Håper det! Prosjektet koster, men det er verdt det. Nullvekst i biltrafikken er jo målet og folk har jo latt bilen stå i denne perioden. Godt for folkhelsen er det også.

Ivrige barn

Barn som ikke orket å sykle til skolen før, kunne i «Beat The Street»-tiden sees på sykkelstiene hver dag, ifølge Flesjå. Alle barna har stålkontroll antall poeng. Johannes Bøe (9) har 9690 poeng. Moren, Janne Lise Bøe, hadde 15.000 rett før klokken sju.

– Det har vært gøy fordi så mange har vært med, forteller Johannes.

Bjørn Olav Bøe anslår at Malmheim skole vant med overkant av 830.000 poeng. På andreplass finner man Forsand skole, mens Sandnes Friskole kom på tredjeplass.

Aron Skjørestad, Levi Hole og Johannes Bøe synes «Beat The Street» var gøy fordi alle ble med. Foto: Stella Marie Brevik

Overivrige foreldre

– Har det vært utfordringer?

– Ja. Det har vært mye arbeid og vi har vært mer ute i felten enn det vi trodde i begynnelsen.

Bokser som ikke vil mer, overivrige foreldre og trafikksikkerhet har vært noen utfordringer for kommunen, men Dale Flesjå mener de har håndtert problemene som dukket opp bra.

– Takk! Dette har vært helt magisk, sier hun til folkemengden.

Les mer om «Beat The Street»:

Publisert:

Les også

  1. – De første dagene kollapset serveren fordi aktiviteten var så stor

  2. Datatilsynet undersøker den populære kampanjen «Beat The Street»

  3. Slik skal Gunn-Rita Dahle Flesjå få barn i Sandnes i aktivitet

  1. Konkurranse
  2. Trening
  3. Familie
  4. Sandnes