Eksperter fra Taiwan sjekker Chromebook etter brann

Fire eksperter kom onsdag til Sandnes for å undersøke maskinen som begynte å brenne.

Chromebook er en liten, bærbar datamaskin som brukes i undervisningen. Forrige uke begynte en slik maskin å brenne, hjemme hos en familie på Hommersåk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Fortsatt må alle skolebarn i Sandnes og Stavanger la Chromebooken ligge på skolen. Årsaken er at en maskin begynte å brenne i forrige uke.

– Vi hørte noe som freste. Da vi gikk ut, var stua full av røyk. Det var åpne flammer fra Chromebooken, som lå på stuebordet.

Den bærbare datamaskinen var ikke i bruk og ikke på lading. Som et sikkerhetstiltak oppbevares datamaskinene, som alle skolebarn har fått utdelt, nå på skolene.

Les også

LES OGSÅ: Chromebooken til 1.-klassingen begynte å brenne

Les også

LES OGSÅ: Når skal foreldre betale for ødelagt nettbrett i skolen? Forbrukerrådet vil ha nasjonale regler.

Les også

LES OGSÅ: 18.000 Chromebooker i Stavanger må legges igjen på skolen

Les også

LES OGSÅ: Elever så porno på skolens Chromebook

Kommunaldirektør Pål Larsson i Sandnes, opplyser til skolene at Sandnes kommune mandag hadde nytt møte med representanter fra leverandøren Acer Norge.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent og leverandøren skal nå jobbe for fullt med å oppklare feilen.

Onsdag ankom fire eksperter til Sandnes for å undersøke maskinen: to fra leverandøren, en fra fabrikken som har produsert maskinen og en fra batteriprodusenten

I 14-tiden onsdag opplyser Pål Larsson at ekspertene har undersøk maskinen.

– Men kommunen har ikke godt nok utstyr til testene de vil utføre. Nå har ekspertene, sammen med IT-folk fra Sandnes og Stavanger kommuner, flyttet seg sørover der de har fått tilgang til en avansert røntgen-maskin for å fortsette testingen. Det jobbet intenst for å finne årsaken til brannen. Inntil videre opprettholder vi anbefalingen om å la Chrombookene ligge på skolen.

12.000 elever og lærere i Sandnes kommune har fått Chromebook. I Stavanger kommune har 18.000 elever og lærere Chromebook. Også en rekke andre kommuner i Rogaland bruker denne maskinen i opplæringen.

Publisert: