Stor interesse for spiselige vekster på Gladmat-sanketur

Sanker, kjøkkenhagegartner og planteentusiast Kristine Enger tok med seg 14 deltakere på sanketur fredag ettermiddag. – Geitrams kan brukes til å lage råsaft, og er lett å kjenne igjen når den kommer i blomst. Før det, kan den forveksles med planter som ikke er spiselige, sier Enger.

Langs kysten finner du flere vekster som kan brukes i mat og drikke. Fredag var nysgjerrige ganer samlet på Tungenes i Randaberg.

Publisert: Publisert:

– Det er så mye vi kan spise i naturen som vi ikke vet om. Man trenger ikke gå i butikken for å kjøpe alt, sier Anne Dybdahl.

Hun deltok på sanketur i regi av sanker, kjøkkenhagegartner og planteentusiast Kristine Enger. Dybdahl ville lære mer om hva som er spiselig i naturen.

– Jeg hadde lite kunnskap om planter fra før av, men jeg har lest litt og vært nysgjerrig lenge. Det er greit å vite når på året du bør plukke plantene og hva de kan brukes til.

Les hele saken med abonnement