Rung og Ingebrigtsen kan bli årets navn

Sarah Louise Rung og Filip Ingebrigtsen er blant kandidatene til "årets navn" på Idrettsgallaen i januar.

  • Jan- Erik Larsen
Publisert: Publisert:
Filip Ingebrigtsen vant EM-gull i friidrett.
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Filip Ingebrigtsen er nominert i tre klasser: Årets mannlige utøver, årets gjennombrudd og årets navn, mens Sarah Louise Rung er nominert i to klasser: Årets kvinnelige handikapputøver og årets navn.

Videre finner vi stavangerroeren Are Strandli og makker Kristoffer Brun fra Bergen blant de nominerte i kategorien årets lag. Her er også håndballjentene, med Camilla Herrem og trener Thorir Hergeirsson, mens Hergeirsson, svømmetrener Morten Eklund og Gjert Ingebrigtsen er nominert som årets trener.

Sarah Louise Rung tok 5 medaljer i Paralympics.

Det er ny struktur på prisene for Idrettsgalla 2017. «Åpen klasse» er tatt bort, i tillegg er alle lagklassene samlet i klassen «Årets lag».

Det betyr at «Årets teamprestasjon» og «Årets lagspiller» er fjernet, og at lagspillere i spesielle tilfeller kan nomineres i klassene «Årets kvinnelige utøver» eller «Årets mannlige utøver». Antall priser på idrettsgallaen blir da 11, mot 14 i fjor.

- Det har vært et givende og spennende arbeid i juryen, og jeg vil takke jury-medlemmene for inspirerende diskusjoner. Når vi fordyper oss i mangfoldet i norsk toppidrett, så er det mange fremragende kandidater til å vinne pris på idrettsgallaen. Noen av dem må dessverre innse at de ikke er nominert. Den nye ordningen av kategoriene har gitt en ny dynamikk i klassene, og gitt grunnlag for gode debatter, sier juryleder Tore Øvrebø.

Juryen består av Karen Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Kjetil André Aamodt og Jan-Erik Aalbu og altså juryleder og toppidrettssjef, Tore Øvrebø.

Publisert: