Noen gang tenkt at folk snakker om ting du burde visst? Her er hjelpen

Hva er offside? Hva gjør jeg for ikke å bli skilt? Hvordan forteller jeg en vits? Svarene får du i Aftenbladets nye podkastserie «Ting du burde visst, men ikke tør spørre om».

Elin Stueland og Rolf Frøyland stiller de spørsmålene det er litt kjipt å stille.
  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

(Trykk play-knappen over for å lytte til podkasten)

  • I første episode har vi hentet inn tidligere Viking- og englandsproff Egil Østenstad for å forklare hva offside er. I tillegg snakker vi med ham om livet etter fotballen - og spør om hvilket lag han heier aller mest på den dag i dag.

Har du noen gang deltatt i en samtale og tenkt: «Nå burde jeg visst hva vi snakker om, men det gjør jeg ikke»?

Da er du ikke alene.

Det er mye vi oppfatter som allmennkunnskap, ting folk bør vite, men som enten har glidd rett ut igjen - eller at man aldri har orket å sette seg inn i det.

Nå er hjelpen her.

I stedet for at du skal behøve å google deg fram til et troverdig svar i den store internettjungelen, henter vi inn en ekspert som gir deg en kvalifisert forklaring på ting du burde visst, men ikke tør spørre om.

– Vi håper å være den der gode kompisen som du alltid kan spørre de dumme spørsmålene til. Jeg blander alltid Rennfast, Ryfast og Rogfast, men det kan jeg jo ikke si til noen, vedgår Elin Stueland, programleder og digitalredaktør i Aftenbladet.

Om et par uker kommer Gunnar Eiterjord og svarer på akkurat det. Hvor går alle disse tunnelene som graves for tida - og hva skal det løse av trafikkproblemer?

Illustrasjonsfoto til tema som blir tatt opp. Tidligere fotballspiller Egil Østenstad, komiker Rune Bjerga og en ødelagt giftering.

Ting du burde visst skal ha en stor spennvidde i tema, og ny pod blir publisert hver onsdag, i god tid slik at du kan få hørt den på vei hjem fra skole og jobb.

– Du kan si det er en slags forbrukerpodkast. Det skal være informativt samtidig som det forhåpentligvis er litt underholdende, legger programleder Rolf Frøyland til.

Podden kan høres i playeren øverst i artikkelen, du finner den dessuten i Itunes og i Apples Podkast-app.

Har du et spørsmål du vil vi skal ta opp? Send oss en mail, helt anonymt, til tingduburdevisst@aftenbladet.no - så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg.

Her er Egil Østenstad på plass i studio.
Publisert:

Podkast: Ting du burde visst

  1. Podkast: Slik husker du navnet på den du hilser på

  2. Lars Helle forklarer hvordan KrF kan felle regjeringen: - Overhodet ikke et demokratisk problem

  3. Slik fungerer Tinder: Du har muligheten til å sjekke hver dag, hele tiden

  4. – Jeg blir inspirert av å se på film med fart og spenning

  5. Lite peiling på musikk? Her er triksene du trenger

  6. Instagram − hva er rett og galt?

  1. Podkast: Ting du burde visst