Norwegian øker til tre ukentlige avganger til Krakow

På grunn av stor etterspørsel, øker Norwegian frekvensen på direkteruten fra Sola til den polske byen Krakow. Det fører også til endring av avreisedager, noe som gjør kundene rimelig irritert.

Norwegian skal få flere rogalendinger fra Sola til Krakow.
 • Håkon Jonassen Norheim
  Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Onsdag kunne Norwegian melde om at de i 2018 satte ny passasjerrekord med 37 millioner reisende, og en fyllingsgrad på 86 prosent. De hadde oppstart av 35 nye ruter, leveranse av 25 nye fly og en stor økning i langdistansetrafikken som bidro til veksten og et sterkere globalt fotfeste.

Samtidig kunne de melde at 2018 var preget av store investeringer, sterk konkurranse og høy oljepris. Norwegian har derfor satt i gang en rekke kostnadstiltak som skulle styrke selskapet finansielt gjennom 2019.

Nå melder kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen at Norwegian øker frekvensen på direkteruten fra Sola til Krakow fra to ukentlige avganger til tre.

– Vi er glade for å kunne tilby reisende fra Stavanger-området tre ukentlige avganger til Krakow. Den polske byen er et populært reisemål for mange, og vi opplever at etterspørselen har vært såpass god at vi prøver oss med en ny avgang fra 31. mars, sier Sandaker-Nielsen til Aftenbladet.

Tirsdag, torsdag og søndag

Endringen fører imidlertid til endringer av avreisedager. Fra 31. mars vil Norwegian fly til Krakow tirsdag, torsdag og søndag, i motsetning til onsdag og lørdag tidligere.

– Vi har endret avreisedager nå som vi øker til tre ukentlige avganger, slik at de som blir påvirket av dette må fly via Oslo eller velge en av de andre avgangene direkte fra Sola. Vi beklager naturligvis om disse endringene påvirker kundenes reiseplaner, sier Sandaker-Nielsen.

Frustrert kunde

Påvirker gjør det Odd-Sverre Rage, som sammen med kone og et vennepar skulle til Krakow i mai. I går fikk de en mail fra Norwegian, hvor det stod at «Norwegian ikke lenger ville tilby et direktefly til deres destinasjon» og at Norwegian hadde lagt til en alternativ reise via Oslo. Noe som gjorde at de måtte reise en dag tidligere.

– Jeg er stort sett veldig fornøyd med Norwegian, men nå er jeg passe irritert. Jeg fikk denne mailen, og har forsøkt å ta kontakt med Norweigan for å endre avreisedag hele formiddagen uten hell. Når jeg ser at de faktisk skal tilby flere avganger til Krakow, er mailen vi fikk en direkte løgn, og jeg lar meg irritere, sier han.

Kommunikasjonssjef Sandaker-Nielsen er enig i at innholdet i mailen er direkte misvisende, og sier han vil følge dette opp med kollegaene internt.

Flere nye ruter fra Sola

I forrige uke kunne Aftenbladet skrive at det ble 20 nye direkteruter fra Norge til utlandet i 2019. Fra Stavanger er disse til Murcia, Spania (Norwegian) med oppstart 18.juni, Edinburgh, Skottland (Loganair) med oppstart 10. mai, Gazipasa, Tyrkia (SAS) med oppstart 4. juli og Milano, Italia (SAS) med oppstart 29. juni.

I november skrev Aftenbladet at Norwegian la ned ruten fra Sola til Berlin, og at SAS la ned en av de daglige avgangene til London.

Sandaker-Nielsen sier til Aftenbladet at de i Norwegian løpende ser på ruteprogrammet fra alle sine baser, men at de ikke har noen nyheter om flere ruter per dags dato.

Krakow er Polens nest største by, og ligger sør i landet.

Les også

Et av direkteflyene til London forsvinner - men nå kan du reise til Edinburgh

Les også

Norwegians direkterute til Berlin legges ned

Les også

 1. No kan du fly direkte til Tyrkia frå Sola

Publisert:
 1. Norwegian
 2. Sola
 3. Flyselskaper
 4. Flytrafikk
 5. Luftfart

Mest lest akkurat nå

 1. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 2. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 3. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 4. Endelig fikk Støre til noe

 5. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben

 6. – Ikke folkeavstemning i Forsand