3,45 millioner til grafisk museum

Museum Stavanger er tildelt 3,45 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til aktivitets-utstillinger og formidlingsopplegg på nytt Norsk grafisk museum.

Publisert: Publisert:

Museum Stavanger søkte Sparebankstiftelsen DNB om støtte til aktivitetsutstillinger og formidlingsopplegg spesielt rettet mot barn og unge, skriver museet i en pressemelding.

Norsk grafisk museum som nå skal samlokaliseres med Norsk hermetikkmuseum i Gamle Stavanger.
- Dette er en gledens dag. Med den store gaven fra Sparebankstiftelsen DNB har vi nå kommet i mål med utstillingsbudsjettet i det nye museet hvor byggeprosjektet allerede er godt i gang, sier administrerende direktør i Museum Stavanger Siri Aavitsland.

Les også

LES OGSÅ: Slik blir Stavangers nye Grafiske Museum

Ifølge gavesjef Sissel Gregersen Karlsen er Sparebankstiftelsen DNB svært glad for å kunne bidra til utstillingene i det nye bygget for Norsk grafisk museum.
- Vi er spesielt opptatt av formidling til barn og unge og liker godt at aktivitetene skal baseres på håndverkstradisjoner, der barn både får prøve maskinene og se dem i drift, sier hun.

Norsk grafisk museum har som formål å bevare og formidle historie om trykkekunst og grafisk industri i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv, men med hovedvekt på Stavanger. Museet ble stiftet i 1991, og åpnet i 1993 utstillinger for publikum i en gammel hermetikklagerbygning i Sandvigå i Stavanger. Bygningen og området rundt ble senere omregulert til hotellutbygging, og i 2013 stengte museet for publikum og flyttet samlingene på magasin i påvente av nye lokaler.

Museet arrangerte i 2015 arkitektkonkurranse, hvor Eder Biesel Arkitekter vant oppdraget. Det nye museet vil åpne for publikum våren 2020.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Gult farenivå i Rogaland lørdag kveld

 2. Skremmende, annerledes halloween-feiring

 3. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

 4. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

 5. Elev ved Vardenes skole har testet positivt for korona

 6. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

 1. Sparebankstiftelsen DNB
 2. Museum
 3. Gamle Stavanger
 4. Stavanger
 5. Utstilling