Brit byr opp til gågate på Bryne

Nytt svømmebasseng på 25 meter, Storgata som gågate og nye barneskole for 500 elever på Bryne.

Nå vil rådmann Brit Nilsson Edland, her sammen med Pål Aune på det 10,72 meter lange gangfeltet i Jernbanegata - også gå midt i Storgata.
 • Geir Sveen
  Geir Sveen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Brit Nilsson Edland har tydeligvis ikke tenkt å senke farten før hun til nyttår blir pensjonist og takker for seg som rådmann i Time.

Til det første møtet i formannskapet etter sommerferien legger hun fram en rekke store saker som i mange år har vært på dagsorden i jær-kommunen.

Den tyngste saken er etterbruken av det som var Vestlandets største yrkesskole, Time vgs. Den ble overtatt av kommunen i høst.

Rådmannen ber nå om fullmakt til å lage en plan for et område på 51 dekar i Bryne sentrum. Det inkluderer også Timehallen og andre områder rundt.

Ny barneskole

Hun anbefaler at eiendommen blir tomt for en ny barneskole med 500 elever. Dermed vil kommunen slippe å bygge en helt ny skole på Re, og dermed slipper man også bygge en ny idrettshall til skolen, fordi man kan bruke Timehallen til dette formålet. Dette kan spare kommunen for 72 millioner kroner.

Nytt idrettssenter

I tillegg foreslås dette som plass for en ny svømmehall, en sak som lenge har stått høyt på idrettens ønskeliste. Det ligger kloss i Bryne stadion, der fylket og fotballklubben også planlegger en ny flerbrukshall, slik at kommunen gjennom saken kan få helt nytt flerbrukssenter for idrett.

Ny gate

Videre vil rådmannen starte arbeidet med å regulere Storgata på Bryne til gågate. Hun ser for seg at dette arbeidet kan starte allerede i høst.

Saken er diskutert i snart 30 år. Det har likevel ligget i kortene at det går mot en bilfri gate. Flere politikere har tidligere signalisert at de synes tiden er moden. Lenge stoppet planene på grunn av motstand fra handelsforeningen og de næringsdrivende.

- Det har allerede vært avklaringsmøter med gårdeiere/næringsforening, og det er enighet om at det er formålstjenlig å planlegge dette nå, heter det i innstillingen til en av sakene til Time formannskap 5. september.

Publisert:
 1. Bryne
 2. Time
 3. Idrett

Mest lest akkurat nå

 1. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 2. Ny utrolig rekord for Haaland

 3. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

 4. Sandnes-elever har suksess med visittkort

 5. Tung avskjed for Bryne-trenerne mot tabelljumboen

 6. - Det lover veldig godt inn mot ny sesong