Ny seier for Øglændkvartalet

Fylkesmannen i Rogaland mener Sandnes sentrum trenger fornying og sier derfor ja til Øglændkvartalet.

Det nye Øglændkvartalet sett fra jernbanen og St.Olavsgate.
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Politikerne har flere ganger sagt ja til Øglændkvartalet selv om prosjektet utfordrer både byggehøyder og vern i området med de strengeste vernebestemmelsen i Sandnes sentrum.

Rogaland fylkeskommune har derimot opprettholdt sin innsigelse fordi saltaket på Øglændsgården skal erstattes med en ny inntrukken etasje. Heller ikke mekling førte frem. Dermed blir det kommunaldepartementet som tar den endelige avgjørelsen om hvorvidt utbygger SPG Øglænd får realisere planene som er godkjent av bystyret.

Fraråder innsigelsen

Fylkesmannen som nylig har uttalt seg i saken, råder kommunaldepartementet til å si ja til planene slik de foreligger i dag. I et brev til departementet gir fylkesmannen råd om ikke å ta innsigelsen fra fylkeskommunen til følge. Begrunnelsen er at gjeldende plan, som ikke er 10 år, åpner for riving av hele Øglændkvartalet.

Rådet til Fylkesmannen betyr at Øglændkvartalet er et steg nærmere realisering. Knut Holte i Scandinavian Property Group, som representerer eierne, ønsker å gå i gang med prosjektet så fort som mulig.

Vil grave til høsten

– Vi starter salget av leiligheter til høsten. Rivingen starter så fort som mulig, men det er litt for tidlig å si nøyaktig når vi kan starte gravingen, har Holte tidligere sagt til Aftenbladet.

I april i fjor overtok Sparebanken Vest eierposten til Otium, og ble dermed den største eieren i SPG Øglænd, med en eierpost på 39,5 prosent. Brødrene Jensen og SPG er de nest største eierne.

Prosjektet inneholder 100 leiligheter på til sammen 11.000 kvadratmeter, 6000 kvadratmeter forretning og 3000 kvadratmeter næring.

Les mer:

Les også

 1. Ett av ni kontorlokaler står ledige

 2. Ett av ni kontorlokaler står ledige

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Rogaland fylkeskommune
 3. Statsforvalteren i Rogaland
 4. Sandnes sentrum

Mest lest akkurat nå

 1. Kø på Motorveien etter trafikkuhell

 2. Utslitte turister trenger hjelp ned fra fjellet

 3. Nå er det slutt for «oljemesså»

 4. Jonas Gahr Støre mener at folk flest ikke forstår strømkrisa. Han har litt rett i det

 5. Politiet vil opprett­holde fører­kort­beslaget: – Det er en såpass alvorlig sak

 6. Denne tabellen er dårlig nytt for fotballen i Rogaland