Egersundkonferansen: Blir løftene fra 2016 innfridd?

Egersundkonferansen 2016 lovet geiter i Varberg, en kyststi fra Sirevåg til Åna Sira og et spektakulært utsiktspunkt i Fotlandsfossen på Tengs.

Blir det geiter i Varberg eller ikke?
Publisert: Publisert:

Geiter

icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Egersundkonferansen samlet onsdag en fullsatt Egersund arena. Konferanser blir fort mange ord og mange løfter, derfor kan det være greit å sjekke ut hva som ble innfridd av løftene fra 2016.

Byfjelle Varberg er snart ikke lenger et utsiktpunkt. Det gror igjen. I 2016 ble det foreslått å sette kommunale geiter inn i landskapspleie. Så langt har ingen hørt et eneste «bæ» fra byfjellet, så hvor står saken?

Jan Helge Havsø jobber i Uninor, en kommunal, tilrettelagt bedrift som gjør mye bra for byen.

– Vi har tatt på oss å få geiter i Varberg. I første omgang blir det på et begrenset område, lover Havsø.

Kyststi

Den store saken på Egersundkonferansen 2016 var ideen om å anlegge en tusti fra Sirevåg til Åna Sira. Forslagsstilleren var den til da ukjente egersunderen Ketil Bentsen. Han fikk med seg en solid gruppe entusiaster og de dannet en stiftelse.

– 100 grunneiere er kontaktet. Vi er ikke i mål. Det skjedde nemlig noe uforutsett. En viss steinformasjon tok plutselig all min tid, sier Bentsen og sikter selvsagt til Trollpikken som i begynnelsen var mer eller mindre hans verk.

– Jobben med kyststien har kommet til Lædre. Den er forsinket, men den kommer, lover han.

Utsiktpunkt i fossen

Det neste, store løftet på konferansen i 2016 var et utsiktpunkt i Fotlandsfossen. Nå må ikke denne fossen forveksles med den lille fossen i Time kommune. Fotlandsfossen, like utenfor Egersund sentrum, er en imponerende foss. Den tar pusten fra turister, som av en eller annen grunn kjenner til hemmeligheten på Tengs. Fossen er nemlig ikke skiltet og tilrettelagt. På Egersundkonferansen 2016 foreslo Johan Aakre i Stavanger næringsforeningen å bygge en utsiktrampe ut over fossen. Det vakte stor begeistring på Grand Hotell og direktør Geir Sølve Sleveland lovet umiddelbart 200 000 kroner til prosjektet.

– Nå er også fylkeskommunen inne med 200 000 kroner. I tillegg har vi flere lokale selskaper inn i prosjektet. Dette har vi på Grand hotell veldig stor tro på. Vi regner med at jobben med utsiktspunktet kan starte i 2018, lover direktør Geir Sølve Sleveland.

Publisert: