IMI-ungdom jobber for konvertittene

For 19. gang inntar 2500 ungdommer IMI-kirken fredag for årets Impuls-arrangement. Denne gang skal de jobbe for konvertittene.

Fra fjorårets Impuls.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Som kirke og ungdomsbevegelse vil vi i år sette fokus på konvertittene i Norge. Vi har over lenger tid sett enkelte som faker tro for å få opphold, mens ledere blant konvertittene ikke bli trodd. Det ønsker vi en forandring på, skriver internasjonal leder Terje Høyland i IMI-kirken i en pressemelding.

Samler tusenvis hvert år

Siden 2000 har arrangementet samlet over 50.000 ungdommer i Norge på konferanse med fokus på forkynnelse, lovsang, etterfølgelse og utrustning.

– I år vil vi løfte frem behovet for en bedring i håndtering av konvertittsaker. Disse sakene er svært utfordrende for vårt samfunn og våre folkevalgte å håndtere. Tro er vanskelig å dokumentere. Vi vil bistå norske myndigheter bedre enn vi gjør i dag, sier Høyland.

Internasjonal leder Terje Høyland i IMI-kirken skal holde foredrag for tusenvis av ungdommer i helgen.

Les også:

Les også

Direkte verdidebatt fra IMI-kirken

Les også

Derfor vil han vil bla opp en halv million for å redde 100 år gammel kirke

Tettpakket program

I løpet av helgen blir det ulike seminarer med blant annet Benjamin og hans historie. Ungdommene vil få møte hans advokat og leder for IMI-kirkens konverttitt-team Terje Høyland. Han har 20 års erfaring med konvertittproblematikk og asylspørsmål. Lørdag kveld blir det konsert med Snowdiak og Tuen.

– IMI-kirken konvertitt-team har siden 2010 vært tett på krevende saker. Siden 2016 utvidet vi teamet med en tidligere imam, to profilerte ledere med konvertitt-bakgrunn og en teolog, sier han.

Les også:

Publisert: