Regjeringen vil forenkle dokumentasjonskravet for alvorlig syke barn

Om kort tid sender regjeringen på høring et forslag for å forenkle dokumentasjonskravene for foreldre som får penger for å pleie sine alvorlig syke barn.

Publisert: Publisert:

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), her under partiets landsstyremøte på Økern i Oslo 20. september. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

  • NTB

Med dagens regelverk er det omfattende krav til framleggelse av nye legeerklæringer og dokumentasjon fra lege i spesialisthelsetjenesten.

Regjeringen skriver i sitt forslag at det er holder med én legeerklæring fra spesialisthelsetjenesten, og at det heller kan innhentes ny dokumentasjon når det er nødvendig.

– Familier som har barn med behov for sammensatte tjenester, gjør en formidabel innsats. Vår oppgave er å legge til rette for at møte med det offentlige oppleves støttende, ikke som merarbeid, sier barne- og familieminister Kjell-Ingolf Ropstad (KrF)

Regjeringen ga onsdag beskjed til Helsedirektoratet om at dokumentasjonskravet for logoped skal forenkles. Helseminister Bent Høie (H) mener regelendringen vil gjøre hverdagen til mange foreldre enklere.

– Det er urimelig at foreldre med barn født med for eksempel Downs Syndrom må dokumentere behovet for logoped to ganger i året, sier han.

Publisert:

Les også

  1. Alle de tre barna til Bettina er syke. Sammen med «Løvemammaene» bruker hun Snapchat for å slåss for dem