Etter uværet i Skagerrak: Ikke plass til alle med første ferje

En del reisende som skulle vært tilbake med Superspeed 1 i Kristiansand søndag kveld, blir ett døgn forsinket.

Publisert: Publisert:

Søndag formiddag lå både Superspeed og Fjord Cat til kai i Kristiansand. Mandag morgen gikk de som normalt. Foto: Torbjørn Witzøe

  • Eivind Kristensen

KRISTIANSAND: Uværet søndag skapte store problemer for ferjetrafikken over Skagerrak. Både Color Line og Ford Line kansellerte alle sine avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Vel 3400 passasjerer ble rammet.

Ferjene går som normalt mandag morgen, men en del passasjerer som venter på å komme tilbake til Sørlandet må smøre seg med tålmodighet.

– Det er ikke plass til alle på den første båten fra Hirtshals klokka 12.15, men i løpet av mandag vil alle være tilbake, sier salg- og markedssjef Nina Moland Andersen i Color Line til Fædrelandsvennen.

– Ingen forpliktelser

Andersen sier hovedtyngden av dem som ble i Danmark, returnerer med båt nummer én til Kristiansand mandag. Hvor mange som må vente til den siste avgangen til Kristiansand klokka 22.45, vet hun ikke nå.

– Vi fyller opp hele skipet, og kapasiteten er 2400 mennesker, inkludert mannskapet, sier Andersen.

Det var svært kraftig vind som gjorde at ferjene ble liggende i Kristiansand søndag. De som må bli værende i Danmark mandag vil få utdelt matkuponger.

– I utgangspunktet har vi ingen forpliktelser når kanselleringen skyldes været. Da er det den enkeltes reiseforsikring som gjelder, sier Nina Moland Andersen.

Nina Moland Andersen. Foto: Jacob Buchard

Har plass

Første avgang med Fjord Cat fra Hirtshals er klokka 11.45. Konserndirektør Rickard Ternblom i Fjord Line har ikke oversikt over hvor mange av deres reisende som har funnet andre måter å ta seg til Norge.

– Men de som ønsket å skyve reisen til første avgang mandag blir med på denne. Vi har god plass på en mandag, sier Ternblom til Fædrelandsvennen.

Publisert:

Les også

  1. Over 3400 rammet av danskebåt-kanselleringer

  1. Color Line
  2. Kristiansand