Eigerøy skole-skandalen: Kvia kan snart være tilbake i byggetomten

Mandag 4. november var dagen da kommunestyret skulle få rapport om skandalen nye Eigerøy skole. Torsdag satt formannskapet i lukket møte med rådmannen. Nå kan det gå mot en løsning.

Debn uferdige Eigerøy skole.
 • Arnt Olav Klippenberg
  Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I en kortfattet pressemelding fra advokat Kristoffer Lerum klokken 21.00 fredag kveld, kan vi lese at den tidligere så låste saken rundt bygging av Eigerøy skole kan gå mot en løsning.

«Partene er enige om følgende meddelelse: Partene har den siste tiden hatt en positiv dialog gjennom uformelle samtaler. Partene er imidlertid nå enige om å møtes i neste uke for å sondere muligheten for en løsning til det beste for alle berørte. Partene møter til slike sonderinger med et åpent sinn, og vil prinsipielt sondere alle alternative løsningsmuligheter. Dette innebærer at også muligheten for at Kvia kan gjenoppta arbeidet vil bli diskutert. Partene har et felles ønske om å konkludere i løpet av uke 45.»

Les også:

Les også

Ordfører Stangeland: - Det er rådmannens ansvar på oppdrag av kommunestyret å sørge for at byggingen kommer i gang igjen

Les også

Eigersundrådmannen: – Som kunde opplevde vi at vi ikke fikk det vi hadde bestilt

Formannskapet satt i et totimers lukket møte med rådmannen torsdag. Politikerne fikk en gjennomgang av saken. Aftenbladet har snakket med folk som var til sted og som fredag antydet at det ville komme noe før mandagens kommunestyremøte. Fredag kveld skjedde det et gjennombrudd.

Denne saken handler om at Eigersund kommune hevet kontrakten med totalentreprenøren Kvia AS for bygging av Eigerøy skole. Det var en kontrakt til 161 millioner kroner. Saken sendte sjokkbølger inn i det lokale næringslivet. Uvanlig harde ord har falt i saken. Konfliktlinjene har gått mellom kommunen som mener at Kvia AS var problemet og den andre siden, Kvia AS og underleverandørene, som mente problemet først og fremst var prosjektlederen som hadde kontoradresse i Lørenskog.

Prosjektlederen

Advokatene til kommunen og Kvia har hatt jevnlige møter. Samtidig har politikere signalisert at de forventet at partene snakket samme og at konflikten måtte løses. Fredag kveld kom gjennombruddet. Nå er begge sider enige om å snakke sammen konstruktivt, og det inkluderer å snakke om at Kvia kan få tilbake jobben. Det kan være et poeng å legge merke til en presisering på kommunens nettside. «Med partene menes Eigersund kommune og Kvia AS.» Den tredje parten, nemlig prosjektlederen og hennes advokat, er altså ikke med i disse samtalene.

Utgiftene

Kvia as og alle underleverandørene kan med andre være på vei tilbake i byggetomten på Eigerøy. Her er noen av problemstillingene som kommer til å bli diskutert. Skal den mye omtalte prosjektlederen fortsette? Hvor stor blir kompensasjonen fra kommunen til Kvia as for utgiftene de er påført i forbindelse med konflikten?

Mandag var dagen da rådmannen skulle redegjøre for saken overfor kommunestyret. Nå er det uvisst hva som skjer. Kanskje blir saken skjøvet på siden det nå pågår forhandlinger mellom Kvia as og Eigersund kommune.

Les også:

Les også

 1. Lokale bedrifter ber kommunen strekke ut ei hånd til Kvia

 2. Eigerøy skole-skandalen: Prosjektleder Jannicke Bergh har vært i hardt vær før

Publisert:
 1. Eigerøy
 2. Eigersund kommune
 3. Eigersund
 4. Lørenskog
 5. Næringsliv

Mest lest akkurat nå

 1. Her knuses drømmen om egen sjark

 2. Jenta som ville gjøre Sandnes til en utrygg plass er nå dømt til forvaring

 3. Monica Mæland har fått ny jobb

 4. Hun installerte en app som sporet ekte­mannen og avslørte ham i løgn. Hva nå?

 5. De andre på visning stønnet over alt som måtte gjøres. Han så potensialet

 6. Hvordan sparer man best til barn? Særlig én spare­måte bør unngå