Tilbyr antibiotika til St. Olav-elever

Onsdag ettermiddag får elever ved St. Olav videregående skole tilbud om antibiotika.

Publisert: Publisert:

– Dette er forebyggende tiltak i tråd med anbefalinger fra helsemyndighetene, sier rektor Mats Bryne ved St. Olav videregående skole om at elever onsdag får tilbud om antibiotika. Foto: Pål Christensen

  • Kjell Arne Knutsen
    Journalist

Tilbudet går til elever og ansatte som har hatt undervisningstimer i samme klasserom samtidig med eleven som natt til tirsdag døde av hjernehinnebetennelse. Også andre elever som har vært hatt nærkontakt med jenta, for eksempel delt vannflaske, kan få antibiotika, heter det i en melding fra skolen.

– Dette er forebyggende tiltak i tråd med anbefalinger fra helsemyndighetene, sier rektor Mats Bryne ved St. Olav videregående skole.

Ifølge helsemyndighetene er smittefaren er svært lav.

Utdeling av antibiotikatablett skjer på skolen onsdag klokken 1600–1800 i kantinen. Det er også mulig å få tablett av helsesykepleier torsdag morgen og hos Stavanger legevakt.

Elevene ved skolene hadde en markering av dødsfallet tirsdag morgen. Det var ikke ordinær undervisning etterpå. Onsdag var det fellessamling for de mest berørte elevene og ansatte med bistand blant fra kommunens kriseteam. Det vil være ordinær undervisning fra torsdag.

Det er 840 elever og om lag 100 ansatte ved skolen.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Jente (18) døde av smittsom hjernehinne-betennelse

  2. Jenta døde få dager før Stavanger starter omfattende vaksinering

  1. Sykdom