13 innlagt på SUS med korona, tre på respirator

Stavanger universitetssjukehus får 30 nye respiratorer rundt 17. mai. Les den første rapporten fra sykeshusets korona-brif. Saken oppdateres.

Klinikksjef Geir Lende orienterte.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 912 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Aftenbladet sendte korona-orienteringen i samarbeid med NRK og var også til stede med egne reportere. Du ser videoen lenger nede på siden.

Vi rapporterte fra pressebrifen til SUS fra klokken 10 torsdag. De som deltok fra sykehuset var: Klinikksjef Geir Lende (fra klinikk A- som har anestesi, intensiv, operasjon og ortopedi), Kristian Strand, avdelingsoverlege ved intensivavdelingen og klinikksjef Hans Tore Frydnes (klinikk for medisinsk teknologi og informatikk). Smittevernoverlege Jon Sundal var også være til stede.

SISTE NYTT: 13 er innlagt på SUS med smitte. Tre av disse ligger på respirator. 120 ansatte ved sykehuset er i karantene.

Prognosen på 300 innlagte i juli vil i så fall innebære at en slipper betydelig opp på tiltak, sier Lende.

– Ved mer moderate lettelser i tiltak ser vi for oss rundt 120 innleggelser i juli, med rundt 30 på respirator.

– Jeg vil uttrykke stor takknemlighet overfor personalet vårt, som viser en utrolig innsats og for de som kommer inn utenfra og utviser en enorm dugnadsvilje, sier Lende.

– Vi tror at toppen vil komme en gang i sommeren, mellom juni og august, sier Lende. Han understreker at dette er prognoser som blir mer og mer presis etter hvert som man nærmer seg den aktuelle perioden, som en værmelding.

– Krevende intensivbehandling

– Seks er behandlet på intensivavdelingen, ingen nye siste uken. De går igjennom en krevende behandling, og vi ser at det er veldig syke pasienter som er hos oss, sier Kristian Strand. - Det er også vanlig at denne pasientgruppen får ettervirkninger og trenger rehabilitering.

Får 30 nye respiratorer etter 17. mai

– Vi trenger mer utstyr, sier Hans Tore Frydnes. Vi har framskyndet en anskaffelse, rett over 17. mai får vi 30 nye respiratorer. Skulle erstatte maskinparken vi har i dag. Vi vil nå bruke disse i tillegg til eksisterende maskinpark.

Kristian Strand.
Publisert: