Foreningen FRI mener Eigersund KrF angriper folks rett til å være den de er

Et samlet Eigersund KrF vil ikke at regnbueflagget skal få vaie i den kommunale flaggstanga. Det viser at KrF ikke vil ha et samfunn hvor vi respekterer alle, svarer foreningen FRI.

Regnbueflagget skaper debatt i Eigersund.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

I sist uke fortalte gruppeleder i Eigersund KrF John Mong at han er opptatt av klar tale i verdispørsmål. Saken handler om at Eigersund SV ønsker at regnbueflagget skal heises tre ganger i året i den kommunale flaggstanga. KrF tror at de har mange med seg når de sier nei. Samtidig frykter de at denne saken skal virke splittende på lokalsamfunnet. Mong mener det blir feil å heise et flagg som kun representerer homofile og lesbiske. Han presiserer at KrF er opptatt av å vise respekt for alle minoriteter.

– Foreningen FRI står for en relativt grenseløs utfoldelse av seksulalitet. Det er synspunkter som jeg tror mange føler seg fremmed for i Egersund.

Mong er samtidig bekymret for at saken kan oppleves som en provokasjon mot kommunens prester som sier nei til å vie likekjønnede.

Symbol

Regnbueflagget symboliserer frihet til selv om velge sin identitet, kjærlighet og seksualitet. Flagget er brukt i over 30 år og det forbindes først og fremst med LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Regnbueflagget er godkjent av International Congress of flag makers.

Daniel Bøhn Rayner er leder i FRI, Rogaland. Foreningen jobber for kjønns- og seksualitetsmangfold. Han er glad for at saken i Aftenbladet viser at det trolig er flertall i Eigersund kommunestyre for å slippe til regnbueflagget.

– Jeg synes imidlertid det er trist å lese at en folkevalgt representant i Eigersund sier i det ene øyeblikket at han vil ha et samfunn der vi respekterer alle minoriteter, for så i andre setning argumentere mot seg selv. Jeg leser at representanten Mong mener at det er FRI sin politikk som er problemet med å flagge med regnbueflagget. Nå skal det sies at regnbueflagget symboliserer ikke vår organsisasjon, men felleskap og friheten til å være akkurat den du er. Det er denne symbolikken Mong angriper med sine utsagn, ikke vår politikk - og det er trist at Mong dermed ikke vil ha et samfunn hvor vi respekterer alle, sier Daniel Bøhn Rayer.

Lovlig

May Helen Ervik (Frp) sa i den samme saken at hun og partiet ikke har bestemt seg for hva de skal stemme. Hun vil først sjekke om det er lov å flagge med et slik flagg i en offentlig flaggstang. Til det svarer Bøhn Rayer.

– Til spørsmålet Frp tar opp, så kan jeg forsikre at det er helt lovlig å flagge med regnbueflagget, og det blir nå gjort over hele landet.

Publisert: