Landstreffet i Konge­parken er avlyst

Landstreffet i Stavanger 2021 er avlyst på grunn av pandemien, melder arrangøren.

13.500 russ deltok på Landstreff Stavanger 2017, det store russetreffet i Kongeparken på Ålgård.
 • Hanne Undem
  Journalist
 • Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi må dessverre avlyse Landstreff Stavanger i 2021. Vi har fulgt utviklingen tett, forsøkt å finne alternative former for et Landstreff og håpet i det lengste å kunne gjennomføre – men med situasjonen og de pålagte begrensningene som vi nå står overfor måtte vi til slutt innse at det ikke er mulig å samle 15 000 russ til festival i år, står det på hjemmesiden deres.

Alle som har kjøpt billetter til LS2021 vil få muligheten til å velge mellom å flytte billetten til LS2022, eller å få billetten fullt ut refundert. Alle billettkjøpere vil motta en mail fra Ticketmaster for videre prosess. Fristen for å ta et valg er 10 mai.

«Vi har brukt det siste året til å forberede et alle tiders russetreff – og vi vet at dere hadde gledet dere. Dette er en beslutning som er skuffende for oss alle, men deres helse og sikkerhet er alltid vår høyeste prioritet», skriver de.

Russen: Skuffet, men ikke overrasket

– Dette er veldig trist. Nå var det jo ikke akkurat en overraskelse at landstreffet ble avlyst. Vi har fryktet det, men håpet og håpet at det skulle bli noe av. Landstreffet i Kongeparken er jo et høydepunkt i russefeiringen, og mange har gledet seg til det i mange år.

Det sier russepresident Elin Aase på Hetland videregående skole, og leder av russens hovedstyre i Stavanger til Aftenbladet.

Så lenge pandemien fortsatt herjer, og restriksjonene er strenge, er det heller ikke enkelt å planlegge alternative sammenkomster.

– Vi må nok hovedsakelig satse på å bygge fellesskap ved å være sammen i russedressene på skolen og i fritiden, mens vi holder oss innenfor koronareglene, sier Elin Aase.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. ATV-ulykke i Sandnes - en person er kjørt til sykehus

 2. – Vi mistet for mellom 10.000 og 20.000 kroner i materialer. Pengene skulle til Kongo

 3. – Strømprisen må gjerne være 10 kroner, men den må være lik for alle

 4. Ingen nye spillere inn: Her er forklaringen fra Viking-sjefene

 5. Olivia Newton-John er død

 6. Her er Jonas Gahr Støres beskjed til bedriftene i Rogaland