Havnå pågrepet på Gardermoen

Den tidligere proffbokseren Magne Havnå (36) og kona skal ha blitt tatt på Gardermoen 1. juledag med en skarpladd pistol og 1 million kroner i kontanter. De ble avslørt i sikkerhetskontrollen i det de skulle reise til Spania på romjulsferie, skriver Fædrelandsvennen.

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

Metalldetektoren pep på en av de to, men politiet vil ikke opplyse noe om hvem av dem som bar våpenet. Pengene som ble funnet var jevnt fordelt på de to. Et barn var også med i reisefølget, men ingen penger ble funnet på barnet.

Magne Havnå og kona vil ikke kommentere saken overfor Fædrelandsvennen, men begge gir uttrykk for at de ikke kjenner til forholdet. -Jeg er ikke tatt for noe på Gardermoen. Er jeg blitt tatt noen gang må det være for å ha hatt en flaske rødvin for mye, sier Magne Havnå til avisen.

Paul Ask i tollvesenet på Gardermoen mener at de to nesten ba om å bli tatt, for han mener det er tåpelig å forsøke å komme gjennom sikkerhetskontrollen med et våpen. Pengene ble funnet under ransakelsen som skjedde etter at detektoren hadde gitt utslag.

Kåre Kalvø ved Romerike politikammer sier at strafferammen for å bære våpen på offentlig sted er fengsel i inntil to år, men det vil også bli tatt ut siktelse mot ekteparet for forsøk på utførsel av et større pengebeløp. Det er ikke lov til å ta med seg mer enn 25.000 kroner per person ut av landet uten spesiell tillatelse.

Magne Havnå la opp som proffbokser i 1993 etter å ha vunnet VM-tittelen i cruiservekt. I dag driver han Ringside Bowling i Arendal sammen med kona.

Etter at de to ble avslørt på Gardermoen satt de i varetekt ett døgn, men etter avhør ble de dimittert og paret fikk reise på den planlagte turen til Spania. Magne Havnå bekrefter da også overfor Fædrelandsvennen at han var i Spania nyttårsaften.

De to skal ha antydet at pengene skulle brukes til eiendomskjøp i Spania, men politiet ønsker ikke å forklare hva de har forklart om hvorfor de hadde med seg våpen på turen. (NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stort amerikansk band bruker Kjerag som hovedmotiv på nytt album

  2. FHI: Andre vaksinedose kan fremskyndes med to uker

  3. Dette skjer i OL torsdag: Stappfullt av norske høydepunkt

  4. Satte hårete mål som fireåring. I natt kan han oppfylle det

  5. Populær is skaper ny kald krig i Israel

  6. Tore Navrestad kjempet seg til semifinale