Frp: Kvitsøy beholder losen

– Kvitsøy kan puste lettet ut, uttaler stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp), som vokste opp ute i havgapet.

I 2013 kombinerte Roy Steffensen en halv stilling som røkter ved lakseoppdrettsanlegget til Grieg Seafood på Kvitsøy med halv stilling som politiker for Stavanger Frp. Nå er han stortingsrepresentant.
 • Tor Inge Jøssang
  Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kystverket har i dag tre losformidlingssentraler: Horten, Kvitsøy og Lødingen. Det er blitt vurdert å slå sammen de tre for å effektivisere driften, som koster 41,5 millioner kroner årlig.

Dette har ført til bekymring i lokalmiljøene, både med tanke på arbeidsplassene og at viktig kompetanse kunne forsvinne. Kvitsøy har 11 ansatte, som dekker strekningen fra Feistein i sør til Rørvik i nord. De står for rundt halvparten av alle losbestillinger i Norge.

– Endelig avgjort

Ved juleetider gikk Kystverket mot sammenslåing. Roy Steffensen (Frp) stilte nylig spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fra samme parti og ville vite om han støtte Kystverkets vurdering. Nå har statsråden svart bekreftende.

– Da kan vi puste lettet ut, og spørsmålet er endelig konkludert fra ministerens side. Jeg har vel hele tiden egentlig følt meg trygg på at dette skulle bli utfallet, spesielt siden Kystverket selv konkluderte med dette før jul. Men til syvende og sist var det departementet som skulle ha siste ordet, oppsummerer Roy Steffensen.

I 1989/90 vedtok Stortinget at det skulle komme en losformidlingssentral til Kvitsøy. Den er samlokalisert med trafikkovervåkingen (VTS).

Legges dødt

– Regjeringen startet tidlig et arbeid med å evaluere trafikksikkerheten og losformidlingen til sjøs, og hvordan det kan bli bedre, vel vitende om at det kunne føre til endringer. Derfor inviterte jeg ministeren med meg til Kvitsøy for å besøke både trafikksentralen og losformidlingen for noen år siden, slik at han skulle få se og oppleve hvor viktig det er med lokalkunnskap på hver enkelt sentral. Nå ser det ut til at dette spørsmålet vil ligge dødt i mange år fremover, til glede for både ansatte og Kvitsøy, uttaler Steffensen.

Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø håper saken er endelig avgjort.

– Så flott! Dette har vært en bekymring i flere år og det er virkelig en god nyhet at man nå gir ansatte og Kvitsøy trygghet for at losformidlingen vil bestå. Håper virkelig det stemmer, som Roy sier, at dette spørsmålet vil ligge dødt i mange år fremover, kommenterer hun.

Manglende samarbeid mellom buss og ferjeRådmannen om Rogfast: – Kvitsøy blir aldri det sameRogfast-plan endres på Kvitsøy
Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø.
Publisert:
 1. Kvitsøy
 2. Roy Steffensen
 3. Lødingen
 4. Kystverket
 5. Kvitsøy kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Gjør du også disse lysfeilene? Så mye kan det koste deg i bot

 5. Blandet mottakelse for «Nordsjøen» – fra treere til «en oppvisning»

 6. Oilers snudde kampen mot erkerivalen: - Vi fikk høre det i pausen