Millionsalg for Storm Juliussen

<p> Stormsalg og folkevandring til Klepp rådhus, ga utstillingssuksess for Ivan Storm Juliussen i helgen.</p>

Nå skal jeg ha meg en kopp kaffi og et wienerbrød, sier Ivan Storm Juliussen etter at dørene til utstillingen stengte søndag kveld.
 • Tor Gunnar Tollaksen
  Tor Gunnar Tollaksen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Allerede klokken 12, to timer før åpning søndag, måtte dørene åpnes. Da sto 300-400 mennesker og hutret i vinden utenfor Klepp rådhus.

Liv Øglænd, utstillingsansvarlig, anslår at det bare den første timen var over 1.000 mennesker innom. I løpet av hele søndagen tror hun over rundt 8.000 mennesker fant veien til utstillingen.

– I løpet av de fire dagene regner vi med at 17.000-18.000 mennesker var innom utstillingen. Nå får vi lov til å hvile på laurbærene, sier Øglænd.

LES OGSÅ:

Les også

Ikke bare storm i vannglass

LES OGSÅ:

Slår kunstmuseet

Det betyr i så fall at Ivan Storm Juliussen slår sin gamle rekord. Under hans utstilling for to år siden, tok 15.000 mennesker turen innom.

Han slår med det besøkstallene til Stavanger Kunstforening ned i støvlene. I løpet av de siste årene har besøkstallene der ligget mellom 3.000-5.000 per år.

Nuart-utstillingen, som sto i tre måneder i Rogaland Kunstmuseum i høst, hadde til sammenligning snaut 8.000 besøkende.

Kun «billige» malerier igjen

I utstillingen med 65 malerier, er nå over 50 solgt. For det meste er det nå små malerier igjen med en pris på 15.000-40.000 kroner.

Totalverdien i salgsutstillingen er på over to millioner kroner, og når for det meste bilder i lavpriskategorien står igjen, er det klart at Storm Juliussen har solgt for bortimot en og en halv million kroner under utstillingsdagene fra torsdag til søndag.

Det aller største maleriet, til en pris av 300.000 kroner, gikk til en bedrift i distriktet.

En kunstners drøm

Storm Juliussen er selvsagt godt fornøyd med utstillingsdagene. Han beskriver utstillingen som en kjempestor opplevelse og hadde ikke sett for seg så mange besøkende.

– Det er dette vi drømmer om som kunstnere, det skjer aldri, men i dag skjedde det. Jeg er full av ærbødighet og takknemlighet for dem som har vært innom, sier Storm Juliussen.

Kunstdebatt

Etter Storm Juliussens svar på kunstprofessor Hild Sørbys kritikker av hans malerier og utstillinger, var det også mange som henvendte seg til Storm Juliussen for en aldri så liten kunstdebatt.

Støtteerklæringene var ifølge Storm Juliussen og Liv Øglænd mange.

– Det var en del som spurte om de virkelig var idioter fordi de kom til utstillingen. Mange ble nok ekstra nysgjerrige etter kritikken, sier Øglænd.

tor.gunnar.tollaksen@aftenbladet.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 2. Korvetten AS begjært konkurs

 3. Full fyr i bil - ingen skadet

 4. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 5. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn

 6. – Alt av interiør og inventar var hvitt og ga assosiasjoner til sykehus