Fem på gata om kommunegrensen

Fem på gata i Sandnes har svart på dette spørsmålet: Hva synes du om at Forsand fortsatt skal være en del av Sandnes kommune?

 • Birgitte Flote
  Birgitte Flote
  Journalist
Publisert: Publisert:
Silje Skogen (38): – Synes det er helt greit. Jeg forstår at det kan være negativt for folk i Forsand, men vi i Sandnes merker ikke så stor forskjell.
Gjertrud Weltzien (64): – En underlig avgjørelse når Statsforvalteren har innstilt på at de bør få lov å endre grensen. Jeg synes synd på de som har stått på i denne saken.
Tor Alf Søyland (65): – Det er en unaturlig konstruksjon. Jeg forstår godt at innbyggerne i Forsand føler seg nærmere Strand. Det ville vært mer naturlig om Forsand fikk tilhøre Strand. Man kan jo lure på om det er økonomi det egentlig handler om, og ikke innbyggernes behov.
Veenu Rai (44): – Jeg synes det er bra, og er generelt positiv til at små kommuner er slått sammen til større. Det er penger å spare på dette. For meg gir det ikke mening at det skal sitte ordførere rundt i alle bygder og byer.
Alfred Nordgård (67): – Det er helt greit at Forsand er en del av Sandnes, men for øvrig mener jeg Sandnes og Stavanger også burde slås sammen. Ved å ikke gjøre det har vi gått glipp av muligheten til å bli Norges tredje største by.

Les også

 1. – Dette er ikke en omkamp, dette er en kamp

 2. Hva er det egentlig regjeringen driver på med?

 3. – Wirak: En gledelig melding

 4. – Transport- og legetilbudet er bedre i Sandnes

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. I ett europeisk land er det dyrere å feriere enn i Norge

 2. Brann i Langgata i Sandnes - to til sykehus med røykskader

 3. Bil i autovernet i Sola

 4. Klart for fjerde dose med korona­vaksine i Stavanger

 5. – Følelsen er at vi er tilbake på 2019-nivå

 6. Brann i prosessoranlegg ved oljeraffineriet på Mongstad