Søviknes ble avvist av Rosenberg-klubben

Onsdag hadde klubbleder Roy Inge Nilsen på Rosenberg verft besøk av lokale Ap-politikere på klubbkontoret. Det får oljeminister Terje Søviknes (Frp) til å rase.

– Jeg synes det er rart at fagforeningen på Rosenberg ikke vil ha Frp på besøk, mens de ønsker Arbeiderpartiet hjertelig velkommen, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Olje- og energiminister Terje Søviknes drev torsdag valgkamp i Sandnes, og sto blant annet på stand i Langgata. Men etter den opprinnelige planen skulle han besøkt Rosenberg Verft. Det ble det ikke noe av, fordi ledelsen i Rosenberg til slutt avlyste.

– Det var greit nok. Helt til vi fikk høre at Ap-politikere var på besøk hos Rosenberg-klubben onsdag. Jeg reagerer på at en klubbleder kan bestemme hvem som får komme på besøk og hvem som ikke får, sier Søviknes.

– Hvor var Frp da krisen i oljebransjen var som verst? Da sa i de i media at det ikke var noen krise. Og så dukker de opp her midt i valgkampen, fnyser klubbleder Roy Inge Nilsen på Rosenberg.

Felles «fiende»

Dette skjedde:

Søviknes leste en artikkel der klubbleder Roy Inge Nilsen i Fellesforbundet sa til NRK Rogaland at han fryktet Miljøpartiet De Grønne (MDG), fordi «partiet vil rasere arbeidsplassene våre».

– Som olje- og energiminister deler jeg den frykten. Derfor tok Frp kontakt med fagforeningen og ba om et møte. Hensikten vår var å høre klubbens tanker, sier Søviknes til Aftenbladet.

Men Frp møtte en kald skulder hos klubbleder Nilsen. Han var slett ikke interessert i besøk av Frp midt i valgkampen. I stedet henviste han dem videre til bedriftsledelsen.

Fylkessekretær Jørn Kyle Finnesand i Frp kontaktet Rosenberg-ledelsen på vegne av Søviknes, og fikk positiv respons på ønsket om et bedriftsbesøk.

– Men så fikk vi beskjed noen dager senere om at det ikke kunne la seg gjøre likevel, sier Finnesand til Aftenbladet.

– Slik situasjonen utvikler seg internt på bedriften kansellerer vi nå avtalen og ønsker Frp velkomne tilbake ved en senere anledning når det passer bedre for begge parter, skrev HR-direktør Rolf Norås Pettersen i Rosenberg til Atle Simonsen (Frp) etter kanselleringen.

– Vi svarte at da at vi syntes kanselleringen var beklagelig, og at det var uproblematisk for oss om klubben ville benytte anledningen til å si sin mening på et bedriftsbesøk, skriver Atle Simonsen i en SMS.

Direktør Jan Narvestad sier derimot til Aftenbladet at møtet, som skulle ha funnet sted torsdag 7. september, ikke ble noe av fordi han selv er på reise. Og at det dermed praktisk ikke kunne la seg gjennomføre.

Roy Inge Nilsen bekrefter at han takket nei til besøk av ministeren på vegne av Rosenberg-klubben, men avviser at han kjenner til noen «intern konflikt» hos Rosenberg WorleyParsons.

– Valgkamputspill

– Jeg ønsker ikke noe besøk av Fremskrittspartiet nå midt i valgkampen. Hvorfor skulle jeg det? Jeg er uenig i den arbeidslivspolitikken de står for. At vi begge er skeptiske til MDG, forandrer ikke på det. Jeg ser hva Søviknes vil: skape splid mellom klubben og Ap. Men Ap-lederen har jo sagt at han ikke vil samarbeide med MDG, sier Nilsen.

Han understreker at Rosenberg-klubben aldri har hatt besøk av andre politikere enn Ap-politikere.

– Ingen har spurt heller. Og at det er tette bånd mellom Arbeiderpartiet og Fellesforbundet, fordi Aps arbeidslivspolitikk står nærmest vårt eget syn, er vel ikke akkurat noen nyhet, sier Nilsen.

Han bekrefter at lokale Ap-representanter var innom på besøk hos fagforeningen onsdag, og at partiet drev valgkamp ved Rosenberg torsdag.

– Men det var utenfor området, og hadde ingenting med verken bedriften eller fagforeningen å gjøre, sier Nilsen.

Søviknes tar avvisningen til etterretning.

– Men jeg synes det er trist at fagforeningen ikke en gang ønsker å snakke med oss om en felles bekymring, sier Søviknes.

Publisert:
 1. Stortingsvalg 2017
 2. Rosenberg
 3. Terje Søviknes
 4. Miljøpartiet De Grønne (MDG)
 5. Fellesforbundet

Mest lest akkurat nå

 1. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 2. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer

 3. Aavitsland om omikron: – Bare et spørsmål om tid

 4. Strenge dietter ga Helge H. Rakstang et anstrengt forhold til mat. Slik fikk han en bedre livsstil

 5. Patrulje på Bryne kontaktet av mann som blødde fra hodet

 6. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom