Ingen Michelin-stjerner til lokale restauranter

Fire Oslo-restauranter ble tildelt stjerner da den nordiske versjonen av prestisjefylte Guide Rouge ble offentliggjort torsdag morgen.

Tango var en av restaurantene som ble nevnt som klar kandidat til minst en michelinstjerne. Slik gikk det ikke.
 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Maaemo får to stjerner, Ylajali, Stadtholdergaarden og Fauna får en hver. Ingen restauranter utenom hovedstaden har fått stjerner.

I forkant mente enkelte at Renaa kunne få Michelin-stjerne i årets nordiske guide. Det ble altså ikke tilfelle, selv om forventningene var høye etter at blant annet Dagens Næringsliv ga restauranten Re-naa toppkarakterer. Renaa, Tango, Spiseriet og Charles og De er imidlertid med i White Guide Nordic.

Skussmål

Innehaver Sven Erik Renaa sier selv at han ikke forventet at det skulle bli en stjerne på restauranten i dag, men han setter stor pris på folk som utrykker at Renaa fortjener en slik utmerkelse.

— Det er det som gjør meg glad, at mange har nevnt oss i denne forbindelsen. Dette er en bekreftelse på at vi er inne på riktig spor, sier han.

— Det er kjekt at folk synes godt om oss, legger han til.

Må komme i gang

Han mener det er flere årsaker til at det kun var spisesteder i hovedstaden som fikk en av restaurantbransjens gjeveste utmerkelser i dag.

— Det er første gang Michelin gir ut en guide som gjelder Norden, og hele Norden er et stort område. Det er nok en del tilfeldigheter og økonomi som gjør som spiller inn her. Det nytter ikke å gå ut og spise på 5-6 forskjellige restauranter i alle de nordiske byene i løpet av et år, sier han.

Guiden Renaa snakker om er en reiseguide. Derfor er det ikke bare topprestaurantene som blir vurdert.

— Nå er de i gang, så nå handler det for oss å få vist oss fram. Neste gang tar de forhåpentligvis et skritt videre, sier han.

Renaa mener selv at restauranten hans har gode muligheter når Michelin-juryen begynner å ta for seg andre større byer. Neste sjanse til å sikre en stjerne er allerede neste år.

— Da er det naturlig at Stavanger, Bergen og Trondheim blir vurdert, så får vi se, sier Renaa.

- Latterlig

Kokkekollega og mediestjerne Eyvind Hellstrøm er ikke like overbærende som Renaa. Til dn.no sier han at det er både skuffende og latterlig at Ree-Naa ikke har fått noen stjerne i år.

— De har ikke fulgt mye med i timen, sier Hellstrøm.

— De burde vært i Bergen og Trondheim også. Det er forunderlig at de ikke klarer å gjøre en grundigere jobb når de lanserer en nordisk guide, de har mistet litt av sin troverdighet, sier Hellstrøm til dn.no.

Aftenbladet har anmeldt alle rettene som denne uka blir servert under 100ugå i Sandnes:

Les også

Hvem byr på best sushi i 100-ugå?

Aftenbladet anmelder hver uke en ny restaurant i regionen, her er vurderingene av Renaa Matbaren, Tango, Spiseriet og Charles og De:

Anmeldelser:

Les også

 1. Klassisk og kompetent

 2. Feiende flott Tango

 3. En symfoni av smaker

 4. Ni blink og en bom

Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

 2. Hundvågtunnelen er åpen igjen

 3. Åpner grønne ferjekaier i Ryfylke

 4. Alle i Sandnes fikk uvanlig papiravis mandag

 5. Skal man se én utstilling før dette året tar slutt skal man se denne!

 6. Ap: – Hvordan vet Høyre at hundrevis av arbeids­plasser forsvant til Fornebu?